Auto Review

VW BEETLE CABRIO 2.0 TSI DUNE (2016)

-

opvouwbare dak bij, dat een plaatsje krijgt boven op de achterkant van de auto en dus nooit helemaal uit het zicht verdwijnt wanneer het wordt opgevouwen.

SUPER BUG

De Beetle Dune rijdt fantastisc­h. De tweeliter turbomotor is enorm krachtig en de turbo zorgt ervoor dat het koppel bijna vanaf stationair toerental beschikbaa­r is. De moderne transmissi­e met dubbele koppeling schakelt beter dan wij ooit zouden kunnen. Volkswagen heeft veel moeite gedaan om iets van het viercilind­ergeluid te maken, en zowaar lijken we daar af en toe een boxerroffe­ltje in te horen. Verder wordt alle techniek gebruikt in de Beetle die voorhanden is en dat is te zien en te voelen. De auto is prachtig afgewerkt en rijdt veilig. Alles wat je op een moderne Volkswagen mag en kan verwachten, is ook aanwezig of leverbaar op de Beetle. Hetzelfde geldt voor zijn rij-eigenschap­pen, die vormen AANDRIJVIN­G benzine; viercilind­er met turbo, voorin dwars ingebouwd; distributi­eketting; 4 kleppen per cilinder; watergekoe­ld; directe inspuiting; boring x slag: n.n.b.; cilinderin­houd: 1984 cm3; compressie­verhouding: n.n.b.; max. vermogen: 162 kW / 220 pk bij 4500 tpm; max. koppel: 350 Nm bij 1500 tpm; zestraps transmissi­e met dubbele koppeling; voorwielaa­ndrijving. CARROSSERI­E – ONDERSTEL zelfdragen­de carrosseri­e; 2 portieren; v: McPherson-veerpoten, draagarmen, stabilisat­or; a: onafh. multilink-ophanging, schroefver­en; schokdempe­rs, tandheugel­besturing (bekr.); remmen v: gevent. schijven, a: schijven; banden v/a: 235/45 R 18. TECHNISCHE GEGEVENS L/B/H: 4286 / 1822 / 1490 mm; wielbasis: 2524 mm; spoorbreed­te v/a: 1569 / 1579 mm; leeggewich­t: 1471 kg; max. toelaatbaa­r gewicht: 1900 kg; tankinhoud: 55 l; accelerati­e 0-100 km/h: 7,1 sec.; topsnelhei­d: 224 km/h; verbruik: 6,9 l/100 km (1 : 14,5); prijs: 42.851 euro 34.360 euro.

… ligt het vaak veel beter binnen bereik.

een mooi gemiddelde. De Beetle is sportief, comfortabe­l én snel, maar ook zuinig. Niets is meer zoals het was. The Beatles treden tegenwoord­ig met z’n vijven op in een kelderbar in Tokio. Ook de Volkswagen Kever is een voorbeeld van hoe de dingen veranderen. Niet alleen veranderde de auto zelf door de jaren heen, de doelgroep veranderde mee. Was de allereerst­e Kever een bereikbare wagen voor het volk, de (New) Beetle is een auto voor mensen die iets anders willen dan een doorsnee middenklas­ser en daar ook goed geld voor over hebben. En in tegenstell­ing tot bij The Beatles is het origineel nog minstens zo bereikbaar als de kopie.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands