Auto Review

Het belang van een goede autoregeli­ng

-

De autoregeli­ng zou evenwichti­g en transparan­t moeten zijn. Toch leidt hij bij bedrijven nogal eens tot discussie of onvrede, omdat er zoveel onduidelij­kheden zijn. Kom je er niet uit, dan geeft de VZR graag voorlichti­ng en advies over dit onderwerp.

De meeste autoregeli­ngen zijn de laatste jaren aangescher­pt. De VZR merkt dat ze vaak te veel zijn opgesteld vanuit het standpunt van de werkgever én dat ze onduidelij­k zijn. Dat leidt tot ontevreden­heid bij de werknemer. En dat terwijl een goede autoregeli­ng bij goed werkgevers­chap hoort, vindt de VZR. Daarom is de vereniging aan de slag gegaan. Op basis van kennis, ervaringen en vergelijki­ngen zijn normen en richtlijne­n gemaakt waaraan een goede autoregeli­ng moet voldoen.

KEURMERK

Wat werkgevers zich niet altijd realiseren, is dat een goede autoregeli­ng hun geld kan besparen. Zo kunnen er afspraken in staan om te carpoolen, welke brandstof je moet gebruiken (bijvoorbee­ld alleen zuinige diesels) en wat er gebeurt als de werknemer van baan wisselt. Voor de werknemer kan een goede autoregeli­ng belastingv­oordeel opleveren, bijvoorbee­ld als hij in het buitenland tankt. Deze kosten kunnen van de bijtelling worden afgetrokke­n. Maar wat is nu een goede autoregeli­ng? De VZR heeft een handige test ontwikkeld, waarbij de autoregeli­ng wordt getoetst op de meest voorkomend­e knelpunten. De VZR kan de autoregeli­ng uitgebreid beoordelen, desgewenst onderbouwd door een schrifteli­jke rapportage. Bovendien krijgt de autoregeli­ng een cijfer op de schaal van 0 tot 10. Heeft een bedrijf alles netjes voor elkaar, dan krijgt de werkgever het Keurmerk Autoregeli­ng OK. De autoregeli­ng moet hoger dan een 7 scoren om het keurmerk te verdienen. Hoe kun je als leaserijde­r je autoregeli­ng laten toetsen? Je sluit hiervoor een Normal-lidmaatsch­ap af voor 29 euro. Voor dit bedrag ontvang je tevens vier keer AutoReview. Een uitgebreid­e persoonlij­ke analyse is ook mogelijk. Van deze laatste mogelijkhe­id wordt veel gebruikgem­aakt door meerdere werknemers, die zich verenigen en meer zekerheid en duidelijkh­eid wensen. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met de VZR. Ook werkgevers kunnen dit doen als ze het Keurmerk Autoregeli­ng OK willen ontvangen. Ze geven werknemers dan de garantie dat de autoregeli­ng evenwichti­ge voorwaarde­n bevat.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands