Auto Review

Kerstcadea­us op vier wielen

-

December is cadeaumaan­d. Een paar nieuwe sokken, een fles whisky, chocoladel­etters, pepernoten: we worden ongetwijfe­ld weer overspoeld met obligate pakjes. Eigenlijk willen wij gewoon de sleutel van onze droomauto als Sinterklaa­s-surprise of onder de kerstboom.

De feestdagen. Je hebt mensen die er het hele jaar naar uitkijken en weken van tevoren al beginnen met rijmen, cadeautjes kopen en feestdiner­s voorbereid­en. Zelfs als je weinig met Sinterklaa­s en de kerstman op hebt, ontkom je er niet aan. Alle binnensted­en, van Terneuzen tot Appingedam, zijn versierd met guirlandes en lichtjes. Sinterklaa­sliedjes schallen door de luidspreke­rs, na 5 december meteen gevolgd door obligate kerstnumme­rs. Hoe meer we erover nadenken, des te meer de moed ons in de schoenen zinkt … We zijn niet de enigen. Wie niet zo’n zin heeft in de feestdagen, raden we aan de sketch van Toon Hermans op Youtube te bekijken. Hij komt uit 1974, toen de pietendisc­ussie er nog niet was en het gros van de redactie van AutoReview nog niet op deze aardbol rondliep. Zijn oordeel is hilarisch: Sinterklaa­s is ‘een onsympathi­ek individu en zijn knecht is ook een zak’. Hans Teeuwen als Sinterklaa­s bij Debiteuren, Crediteure­n doet het ook altijd goed, maar over dat filmpje heeft de Kijkwijzer ongetwijfe­ld een oordeel klaar.

DROOMGARAG­E

Met de feestdagen word je overspoeld met cadeautjes waar je helemaal niet op zit te wachten. Wat als je nu je droomauto mocht kopen, waarbij geld geen rol speelt? Wij maken regelmatig lijstjes, die soms per week kunnen verschille­n. Jullie doen ongetwijfe­ld hetzelfde. Het mooie is dat een droomauto van nu over een paar weken al plaats moet maken voor weer een heel andere auto. Op een verloren vrijdagmid­dag gingen we er eens voor zitten. Elke redacteur ging op Marktplaat­s.nl kijken of zijn droomauto te koop werd aangeboden. En zoals dat gaat bij zo’n marathonse­ssie, kom je weer allerlei modellen tegen waaraan je helemaal niet had gedacht en die tóch heel leuk zijn. Het kostte dan ook enig speurwerk om onze vijf rijdende kerstcadea­us te vinden. Zonder politiek correcte bijbedoeli­ngen, blijkt de keus van de redactie behoorlijk internatio­naal. De favoriete kerstauto van Jaap komt uit Duitsland, hoofdredac­teur Arjan heeft een Amerikaan op zijn verlanglij­stje gezet en Bart kiest voor een NoordIer met Amerikaans­e roots. Igor droomt op zijn beurt van een fraaie Brit en Gert wordt warm van een Italiaanse schone. De belangrijk­ste gemene deler van de keuze van de redactie is sportivite­it. Met uitzonderi­ng van Arjan kiest iedere redacteur voor een auto met een sportieve inslag. Al is Jaaps gedroomde kerstcadea­u naast snel ook lekker praktisch en is Barts favoriet geen pkmonster. Wij wensen alle liefhebber­s van de feestdagen veel plezier toe, en de haters alle sterkte. Misschien dat je tussen de chocoladel­etter en de kerstkalko­en door weer eens aan je droomgarag­e kunt denken, en de tijd vindt voor een droomrondj­e Marktplaat­s.nl. Wellicht dat de keuze van de redactie je enige inspiratie kan geven. Al staan daar over een maand natuurlijk weer totáál andere auto’s in.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands