Auto Review

CONCLUSIE

-

Omdat zitten het nieuwe roken is, is het wel zo fijn dat je op verantwoor­d meubilair zit.

Alle drie de Franse suv’s hebben hun eigen charme, maar sommige zijn charmanter dan andere. Als we alle punten optellen, biedt de DS 7 Crossback het beste totaalpakk­et. Hij heeft niet alleen met meest extravagan­te design, maar weet ook op andere onderdelen indruk te maken. Het uitstekend­e comfort combineert hij met de beste prestaties en het laagste verbruik. Bovendien valt de prijs van de DS mee, hoewel hij het meest ambitieus is op luxegebied. Op de tweede plaats vinden we de Peugeot 5008. Deze auto heeft nog het meest weg van de uitsterven­de mpv-autosoort. De 5008 is de enige met zeven zitplaatse­n en heeft veel transportt­alenten. Zo heeft hij het hoogste laadvermog­en en kan hij zware aanhangers moeiteloos trekken. Ook de vele veiligheid­ssystemen bezorgen hem pluspunten. Zijn basisprijs valt een beetje tegen. De Renault Koleos is als enige leverbaar met vierwielaa­ndrijving, maar blijft op een aantal belangrijk­e onderdelen achter. Op het gebied van comfort, verbruik en remprestat­ies komt hij niet mee met zijn landgenote­n. Maar als je écht buiten de gebaande paden wilt rijden, is de Koleos met 4WD de auto die je moet hebben.

 ??  ?? RENAULT: Met 492 tot 1706 liter heeft de Koleos de kleinste bagageruim­te, ook het laadvermog­en van 428 kilo houdt niet over.
RENAULT: Met 492 tot 1706 liter heeft de Koleos de kleinste bagageruim­te, ook het laadvermog­en van 428 kilo houdt niet over.
 ??  ?? DS: In de bagageruim­te past 555 tot 1750 liter. De hoge tildrempel is storend.
DS: In de bagageruim­te past 555 tot 1750 liter. De hoge tildrempel is storend.
 ??  ?? PEUGEOT: Een enorme laadruimte: er gaat liefst 780 tot 1940 liter in de 5008.
PEUGEOT: Een enorme laadruimte: er gaat liefst 780 tot 1940 liter in de 5008.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands