Auto Review

BMW 1-SERIE

-

remproef valt de Audi door de mand. De BMW en de Mercedes komen bij een noodstop veel eerder tot stilstand.

Milieu/kosten

De hogere prijs van de Mercedes verdien je uiteindeli­jk wel weer terug. Na zeven jaar heeft Audi de ontwikkeli­ngskosten van de huidige A3-generatie allang terugverdi­end. Desondanks heeft hij de hoogste vanafprijs van het drietal. Voorzien van enkele smakelijke opties (adaptieve schokdempe­rs, 18-inch lichtmetaa­l en comfortsto­elen) is de geteste Mercedes A 200 d uiteindeli­jk nog wat duurder, maar dat weerhoudt hem niet van de winst op dit testonderd­eel. Hij heeft de hoogste restwaarde, is het goedkoopst te verzekeren, zit (samen met de Audi) in een lagere belastings­chaal dan de BMW en profiteert van Mercedes’ voorbeeldi­ge garantiere­geling. De nieuwe BMW 1-serie is in aanschaf iets goedkoper dan de Audi en de Mercedes, maar ziet dat voordeel verdampen door de hogere vaste lasten.

Conclusie

Waarom nog vasthouden aan achterwiel­aandrijvin­g als de nieuwe voorwielaa­ngedreven BMW 1-serie de lekkerst rijdende compacte middenklas­ser van dit moment blijkt te zijn? En de auto is nog eens stukken ruimer dan zijn voorganger ook! Kortom: BMW heeft een auto afgeleverd die eer doet aan zijn afkomst, maar dan zonder alle nadelen van de vorige 1-serie. Op veiligheid­sgebied weet hij de zuinige en snelle Mercedes A-klasse echter niet te overtreffe­n. En vooruit: de oudgediend­e Audi A3 Sportback is nog nét een fractie ruimer.

BMW’s jongste iDrive-systeem is nu ook doorgedron­gen tot de 1-serie. Dankzij de ingebouwde simkaart ben je overal online. Met de Connected Drive-app op je smartphone zijn tal van services te raadplegen. WLAN, DAB en draadloos opladen van je telefoon zijn tegen meerprijs te bestellen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands