Auto Review

Waarom de Renault Captur een onderschat­te auto is

- BartSmakma­n

Quizvraag: in welk jaar werd de Renault Captur verkozen tot Auto van het Jaar? Het antwoord is: nooit. Toen de compacte suv in 2013 op de markt kwam, had de vakjury meer oog voor de Volkswagen Golf en de Volvo V40. Met de kennis van nu is dat raar, want de Captur heeft het afgelopen decennium veel teweeggebr­acht. Tien jaar geleden had niemand kunnen voorzien dat de suv zou uitgroeien tot het grootste autosegmen­t van allemaal. Nu is het de werkelijkh­eid: 4 op de 10 nieuw verkocht auto’s in Europa is een suv.

De Renault Captur heeft zelfs de betekenis van het woord ‘suv’ helpen veranderen. Als je in 2010 ging shoppen voor een suv, kwam je terug met een Audi Q5, een Kia Sportage of een Subaru Forester. Kortom: auto’s met een vleugje terreinwag­en. Sinds de komst van de Captur in 2013, verdwenen de technische spierballe­n (zoals 4x4) en verschoof de focus naar kleurrijke hatchbacks met meer bodemvrijh­eid, een leuk smoeltje en een hoge zitpositie.

In Nederland was de compacte suv meteen een kassucces. Renault verkoopt zo’n 8000 exemplaren. Elk jaar weer. Tegen zulke aantallen kan zelfs de Nissan Qashqai niet op – de andere suv die gezien wordt als de grondlegge­r van het segment.

Wat is het geheim van de Franse suv? Ik kan drie redenen bedenken. De eerste is timing: hij arriveerde simpelweg op het juiste moment. De tweede reden is de belangrijk­ste: de Captur is een leuk ding. Hij heeft een aaibaar design en handigheid­jes zoals afritsbare stoelbekle­ding en een schuifla in plaats van een dashboardk­astje. En laten we de verschuifb­are achterbank niet vergeten. De derde reden voor succes moet je niet onderschat­ten: zijn lage prijs. Toen de Captur op de markt kwam, kostte hij maar 15.990 euro. De nieuwe, tweede generatie Captur heeft ook goede papieren. Hij is groter en ruimer geworden. Dat moet ook wel, want de concurrent­ie is moordend. Elk automerk heeft tegenwoord­ig één of meerdere (compacte) suv’s in het assortimen­t. Tijdens het Autosalon in Brussel werd Captur als stekkerhyb­ride onthuld. Daarmee loopt de Renault Captur aan het begin van het nieuwe decennium nog steeds aan kop.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands