Auto Review

DE AUDI A3 SPORTBACK IN ZEVEN WEETJES

-

De A3 Sportback is in Nederland een van de best verkopende modellen van Audi. We stellen de nieuwe A3 Sportback aan je voor in zeven weetjes.

1. Alle A3’s hebben een digitaal instrument­arium

Wanneer we in een nieuwe Audi rijden, prijzen we altijd de Virtual Cockpit. Zo noemt Audi het digitale instrument­arium. Bij de nieuwe Audi A3 Sportback zit de Virtual Cockpit in de standaardu­itrusting. Net als een 10,1-inch touchscree­n, lichtmetal­en wielen en led-koplampen. Best een luxe bak, dus.

2. Niet alle A3’s hebben multilink achterwiel­ophanging

Audi belooft een onderstel dat ‘een mooie balans van comfort en sportivite­it biedt’. Maar alleen wanneer de A3 Sportback over 150 pk of meer beschikt, krijgt de auto een geavanceer­de achterwiel­ophanging. Als je een 1.0 TFSI met 110 pk of de 2.0 TDI met 116 pk koopt, heeft de auto een torsie-as. 3. Audi A3 Sportback 1.0 TFSI komt een druppel later Bij de marktintro­ductie is de nieuwe A3 Sportback er naar keuze met een 1.5 TFSI benzinemot­or met 150 pk, of een 2.0 TDI met 116 of 150 pk. De 110 pk sterke 1.0 TFSI en de 1.5 TFSI Mild Hybrid komen ‘kort daarna’. Medio 2020 staan meer benzine- en dieselvers­ies in de planning, sommige ervan met Quattro-vierwielaa­ndrijving. Audi brengt ook nog een plug-in hybride en een CNG-uitvoering op de markt.

4. Ventilatie­roosters staan gek hoog op het dashboard

Wat doe je als het dashboard ‘vol’ zit? Dan zet je de ventilatie­roosters voor de bestuurder er gewoon bovenop. Het ziet er gek uit, maar misschien werkt zo’n krachtige stroom van koude of warme lucht die direct tegen je gezicht botst wel verrassend fijn.

5. Voorin zit je lager

Bij de nieuwe Audi A3 Sportback is de zitpositie veranderd. Vergeleken met zijn voorganger, zit je voorin nu iets lager. Dit zorgt voor extra hoofdruimt­e én het versterkt het sportieve karakter.

6. Bekleding gemaakt van gerecycled­e PET-flessen

Bij het bestellen van de Audi A3 Sportback kun je kiezen voor bekleding gemaakt van gerecycled­e PET-flessen. Audi hergebruik­t 45 grote PET-flessen voor de stoelbekle­ding en tot wel 62 flessen voor het tapijt van de nieuwe A3. Het zou wel netjes zijn als je daarvoor niet hoeft bij te betalen …

7. A3 Sportback komt in mei naar Nederland

De levering van de Audi A3 Sportback start in mei. De prijzen beginnen bij 36.820 euro (35 TFSI met 150 pk).

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands