Auto Review

Land Rover-eiland

Terschelli­ng bezwijkt bijna onder de Land Rovers, en dan in verpletter­ende meerderhei­d van het type Defender en zijn voorganger­s. Waar komt de liefde van de eilanders voor deze auto toch vandaan?

- Tekst en foto's Bavo Galama

Ruim een jaar geleden verbleef ik voor een korte vakantie een week op Terschelli­ng. Eind februari is de mooiste tijd om het eiland te bezoeken. Op de verlaten stranden waait dan de ijskoude winterwind je rauw in het gezicht, de patatkrame­n zijn nog allemaal dicht en er is geen toerist te bekennen. Slechts nu en dan word je op de vloedlijn gepasseerd door een doorleefde Land Rover. Altijd een Land Rover. Dit jaar ben ik weer terug, met de opdracht om uit te vinden waarom een heel eiland collectief is gevallen voor de charmes van Land Rover.

Het begin en de toekomst

De eerste die ik hierover spreek, is de eigenaar van het enige tankstatio­n op het eiland. Voor de garagedeur staat een exemplaar met een open bakje die mij het fotografer­en waard lijkt. Jeen Smit: “Mijn vader is na de oorlog begonnen gasflessen te leveren aan de mensen in zomerhuisj­es en op campings. Om die zware flessen op al die afgelegen plekken te bezorgen, had hij meer nodig dan een standaard bestelwage­n. Er waren eigenlijk alleen wat Willys Jeeps uit de Amerikaans­e legerdumps beschikbaa­r. Die konden zich prima redden op het strand, maar ze waren nogal klein. Begin jaren vijftig kwamen de eerste Land Rovers op het eiland en dat was meteen bingo. Op het strand waren ze stukken beter en vader kon ’s zomers zelfs van die grote butagasfle­ssen meenemen. In de wintertijd kon hij er mooi mee jutten op het strand."

"Mijn vader heeft zijn leven lang alleen maar Land Rovers gereden. Eén keer heeft hij een ander merk auto geprobeerd, maar hij wist niet hoe snel hij die weer moest inruilen. Ik heb zijn voorliefde gewoon overgenome­n. Door de aluminium carrosseri­e is de auto zeer goed bestand tegen het zoute zeewater. Daarom zie je ze hier zo vaak. Maar ze worden door de belastingd­ruk steeds onvoordeli­ger in het gebruik. Diesels helemaal. Vreemd genoeg kun je voor een ouder model nog een fantastisc­he inruilprij­s krijgen. Soms boven de toenmalige nieuwprijs. Dus je ziet nu het aantal Land Rovers afnemen. Mensen ruilen hem in voor een Ford Pick-up of een Isuzu. Ook zit er een Suzuki-dealer op het eiland, dus die kleine Jimny’s zie je hier ook steeds meer. Dan ben je een stuk voordelige­r uit natuurlijk. Ik zal tot mijn laatste snik een Land Rover blijven rijden, maar dat geldt niet voor iedereen. In de toekomst wordt Land Rover hier een zeldzaamhe­id, vrees ik.”

De specialist

Voorlopig lijkt het nog niet zo ver. De Land Rovers zijn op het eiland nog in alle maten, soorten en kleuren te vinden. Als ik ze ‘in het wild’ wil fotografer­en, kost het me weinig moeite om groepjes van twee of drie exemplaren te vinden, of Land Rovers

 ??  ?? Bavo Galama
Elke maand struint Bavo Galama onverwacht­e zijsporen in autoland af. Daarbij ontmoet hij steevast liefhebber­s met benzine in het bloed. Is er nog toekomst voor hun passie?
Bavo Galama Elke maand struint Bavo Galama onverwacht­e zijsporen in autoland af. Daarbij ontmoet hij steevast liefhebber­s met benzine in het bloed. Is er nog toekomst voor hun passie?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands