Auto Review

VERGEET MIJ NIET

-

De redacteure­n van Auto Review speuren in nieuwe auto‘s altijd naar gekke gadgets. Bij de nieuwe Hyundai Tuscon vonden we er eentje: Rear Occupant Alert (ROA), een systeem dat waarschuwt als je je kinderen dreigt achter te laten in een warme auto. Kennelijk zijn Tucson-kopers vergeetach­tige mensen ...

Wachten op stekkerhyb­ride

De nieuwe Hyundai Tucson wordt leverbaar met drie varianten van de 1.6 T- GDI benzinemot­or. Er is een mild hybrid met 150 of 180 pk, en een hybride met 230 pk. Later in 2021 volgt een plug-in hybride, maar van deze variant heeft Hyundai nog geen nadere details bekendgema­akt. De versie met 150 pk is er ook zonder ondersteun­ing van een mild hybrid-systeem, als ouderwetsc­he benzinever­sie zonder poespas dus. De hybridever­sie met 230 pk komt ook met vierwielaa­ndrijving.

Bijzonder uiterlijk

Hyundai heeft werk gemaakt van het design. Aan de voorkant valt de grille op, die naadloos overgaat in de koplampen. De vorm doet wat denken aan de Mercedes EQC en Nissan Ariya. In het voor- en achterport­ier zit een opvallende vouw. Hyundai zegt dat het daarmee lijkt alsof de auto een sprong naar voren maakt, zelfs als- ie stilstaat. Ten opzichte van de huidige Tucson is de wielbasis 1 centimeter gegroeid. De bagageruim­te van 620 liter (hybride: 616 liter, mild hybrid: 576 liter) is dan weer wat gekrompen. De oude Tucson kwam tot 629 liter. In het dashboard zien we een groot touchscree­n. Fysieke knoppen zijn er niet meer - laten we hopen dat Hyundai dit slimmer heeft aangepakt dan Volkswagen bij de Golf 8 … Hyundai meldt verder dat de vormen van het interieur gebaseerd zijn op - we verzinnen het niet - watervalle­n. Hoe dan ook ziet het geheel er op de foto‘ s fraai uit. Hyundai laat ons nog in het ongewisse over de prijs van de nieuwe Tucson. In januari 2021 komt hij naar Nederland, in gezelschap van de vernieuwde, iets grotere Hyundai Santa Fe.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands