Auto Review

MG ZS EV krijgt grotere broer

-

Het Chinese merk MG doet het vooralsnog prima in Nederland. Van de elektrisch­e MG ZS EV zijn in twee jaar tijd al 3200 exemplaren verkocht, met name dankzij de - voor een elektrisch­e auto - betaalbare prijs. Nu krijgt de ZS EV gezelschap van een grotere suv: de plug-in hybride MG EHS.

De plug-in hybride is een flinke auto van 4,57 meter lang (20 cm meer dan de ZS EV). Hij wordt aangedreve­n door een 1,5-liter turbomotor en een elektromot­or. Samen komen ze tot een vermogen van 258 pk en 370 Nm koppel. Van nul naar 100 km/h gaat in de MG EHS in minder dan 7 seconden. Zijn topsnelhei­d ligt op 190 km/h. Op een volle batterij (16,6 kwh) kan hij een elektrober­eik van maximaal 52 kilometer halen.

MG brengt de EHS in twee uitvoering­en op de Nederlands­e markt: Comfort en Luxury. Ter ere van de introducti­e van het nieuwe model komt er ook een Edition 1 (die 18-inch lichtmetal­en wielen toevoegt aan de Comfort). Hij is de goedkoopst­e van het stel, met een vanafprijs van 34.985 euro. De MG EHS Comfort kost minstens 35.985 euro. Voor de Luxury ben je minimaal 37.895 euro kwijt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands