Auto Review

Weer een elektrisch­e suv van een vreemd merk

-

We kennen de MG ZS EV, de Aiways U5 staat is deze editie van Auto Review en we maken deze maand ook nog kennis met de Seres 3. Die laatste is het product van een Chinees-amerikaans­e firma - Seres - die pas in januari 2016 werd opgericht. De Seres 3 kun je vergelijke­n met de Hyundai Kona Electric en Kia e-niro.

Seres is vijf jaar geleden opgericht door Martin Eberhard, de man die van 2003 tot 2008 algemeen directeur van Tesla was. Het bedrijf bouwt sinds 2017 elektrisch­e auto’s in China, maar is gevestigd in de Verenigde Staten. Seres heeft tot nu toe drie modellen voorgestel­d - de Seres 3, 5 en 7 zijn allemaal suv’s. De kleinste ervan rijdt al in Nederland. Bij ons worden ze verkocht via negen autobedrij­ven en de importeur Green Mobility Group Europe.

De Seres 3 wordt aangedreve­n door een elektromot­or die 163 pk en 300 Nm overbrengt aan de voorwielen. Met zijn batterij van 52 kwh komt de elektrisch­e suv ongeveer 330 kilometer ver. Als je de auto aan een snellader hangt, is de batterij na een half uur weer 80 procent vol. Een van de mooiste eigenschap­pen van de Seres 3 is zijn prijs van 37.995 euro. Daar zit alles in: 18-inch lichtmetaa­l, leren bekleding, een panoramada­k, parkeercam­era’s en zelfs metaallak.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands