Auto Review

Conclusie

-

Voordat we een winnaar aanwijzen, eerst even alle lof voor deze drie auto’s. De BMW, de Opel en de Volvo bieden elk op hun eigen manier klasse en laten hopelijk zien dat je de klassieke sedan of hatchback eigenlijk niet moet afschrijve­n. Dat gezegd hebbende, is de BMW 320i de overtuigen­de winnaar. Dat hij dynamisch is, zal niemand verrassen. Maar hij combineert zijn snelheid met een gunstig verbruik en veel veiligheid­sreserves. Je moet er wel tegen kunnen dat het comfort lijdt onder al deze sportivite­it. Verder is hij het duurst.

De BMW is bovendien een stuk minder ruim dan de Opel Insignia. De Opel (die nog Amerikaans­e Gm-roots heeft) scoort op dat gebied met afstand de meeste punten. Hoewel hij het oudst is, weet hij meer dan goed mee te komen. Zijn tweeliter motor presteert uitstekend en zijn (bagage)ruimte is indrukwekk­end. Opvallend is de hoge prijs van de Insignia.

De Volvo S60 B4 volgt op enige afstand, maar is eveneens een uitstekend­e auto. Dit is de Casanova van het stel: hij heeft een fraai en dynamisch uiterlijk. Hij ís alleen niet sportief en ook de ruimte achterin valt tegen. De riante veiligheid­suitrustin­g, het comfortabe­le onderstel en de zuinige motor bezorgen hem dan weer vele pluspunten. De derde plaats wil beslist niet zeggen dat de S60 een slechte auto is.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands