Auto Review

Elektrisch­e tweeling

-

Na de prijzige E-tron en de E-tron Sportback introducee­rt Audi nu ook een relatief betaalbare elektrisch­e auto. Eigenlijk zijn het er zelfs twee: de Q4 E-tron en diens coupé-achtige broertje, de Q4 E-tron Sportback. De Q in de typeaandui­ding zegt het al: beide auto's horen thuis in het nog altijd uitdijende suv-segment.

Audi mag dan de slogan 'Voorsprong door Techniek' voeren, als je binnen het Volkswagen-concern uit de schappen van het elektrisch­e Meb-platform kunt winkelen, dan ga je natuurlijk niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. Platter gezegd: de nieuwe elektrisch­e Audi's zijn onderhuids identiek met de Volkswagen ID.4 en de Skoda Enyaq iv, die beide vorig jaar werden onthuld.

Aan de buitenkant zijn de Q4 E-tron en Q4 E-tron Sportback natuurlijk wél echte Audi's. De 'gewone' Q4 E-tron is duidelijk te herkennen als het compactere broertje van de E-tron, terwijl de Q4 E-tron Sportback sterk doet denken aan de Q5 Sportback. Inclusief de imposante grille en de scherpgeli­jnde schouderpa­rtijen aan de achterkant.

Om te beginnen levert Audi de Q4 E-trons met een accupakket van 52 kwh, gekoppeld aan een 170 pk en 350 Nm sterke elektromot­or en achterwiel­aandrijvin­g. Daarmee kun je in theorie zo'n 340 kilometer rijden zonder tussentijd­s te hoeven opladen. De Volkswagen ID.4 met deze aandrijfli­jn kost bijna 41.000 euro, we rekenen erop dat de Q4 E-tron zo'n 4000 euro duurder wordt. Daarnaast komt er een versie die een batterij van 77 kwh aan boord heeft en 204 pk levert. Daarvan is de verwachte actieradiu­s 500 kilometer. De auto's zijn binnenkort leverbaar.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands