Auto Review

Forse gezinsuitb­reiding

-

MG wil serieus doorbreken op de Europese markt. In Nederland doet het Chinese merk het prima met de volledig elektrisch­e MG ZS EV en de MG EHS Plug-in Hybrid. Later dit jaar komen daar twee elektrisch­e auto’s bij, de MG Marvel R Electric en de MG5 Electric.

Al dan niet terecht noemt het merk de MG5 Electric de eerste elektrisch­e stationwag­on ter wereld. De anoniem gestileerd­e auto is 4,50 meter lang en in de kofferruim­te past 578 tot 1456 liter aan bagage. Het maximale trekgewich­t van de MG5 Electric bedraagt 500 kilo.

Onder de wagenvloer ligt een batterij van onbekende grootte, die voldoende stroom zou moeten leveren voor een actieradiu­s van ruim 400 kilometer. Voor de aandrijvin­g van de MG5 Electric zorgt een 184 pk en 280 Nm sterke elektromot­or. Aan een snellader zou de accu van de stationwag­on na 30 minuten weer voor 80 procent vol moeten zitten.

Dan is er de Marvel R Electric, een 4,60 meter lange suv. Ook voor deze auto noemt MG een actieradiu­s van 400 kilometer. Bij de Marvel R Electric zorgen maar liefst drie elektromot­oren voor de voortstuwi­ng: één op de vooras en twee op de achteras. Het systeemver­mogen bedraagt 288 pk en de honderdspr­int vergt slechts 4,9 seconden. Bij 200 km/h houdt de Marvel R het voor gezien.

Achter in de elektrisch­e suv past 357 tot 1396 liter bagage. In de neus is nog ruimte voor 150 liter aan spullen en het trekgewich­t van de MG Marvel R Electric ligt op 750 kilo. Het model komt al in mei naar Nederland. Geïnteress­eerden in de MG5 Electric moeten wachten tot oktober. De prijzen zijn nog niet bekend.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands