Auto Review

Strak in het pak

-

De nieuwe Skoda Fabia zit strak in het pak. Die paar extra corona-kilootjes misstaan ‘m niet. Voor het eerst is de Fabia langer dan 4 meter. En het design is precies in lijn met de jongste editie van de Octavia en de Enyaq iv. Een beetje voorspelba­ar misschien, maar de auto oogt wel volwassen. Aan boord zie je een gekleurde strip over de volle breedte van het dashboard lopen, die het geheel een speelse uitstralin­g geeft. Met het grote ‘losstaande’ scherm voor het infotainme­nt en (optioneel) een digitale Virtual Cockpit is het dashboard helemaal bij de tijd.

Twee motorvaria­nten

De toegenomen buitenmate­n - de Fabia staat op VW’S modulaire Mqb-platform - komen vooral de achterpass­agiers ten goede, zegt Skoda. De compacte hatchback is 4,11 meter lang en heeft een wielbasis van 2,56 meter. In de kofferbak past 380 liter bagage. Dat is 50 liter meer dan in het vorige model.

Als de nieuwe Fabia in november bij de dealers staat, is hij er in twee motorvaria­nten: met 95 pk en een handgescha­kelde vijfbak, of met 110 pk waarbij je kunt kiezen uit een zesbak en een Dsg-transmissi­e. De versie met 110 pk en DSG gaat in 9,5 tellen naar de 100 en heeft een top van 205 km/h. Voor beide versies geeft Skoda een verbruik van rond de 1 op 20 op.

Vooralsnog blijft het bij deze twee motoren. In andere landen komen er nog de 1.0 met 65 of 80 pk, en de 1.5 TSI met 150 pk. Die worden niet in Nederland leverbaar. Op een dieselvers­ie hoef je ook niet te wachten, net zo min als op een Fabia met (mild) hybride-techniek. Prijzen worden in aanloop naar november bekendgema­akt.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands