Auto Review

De 10 mooiste motorroute­s van Europa

Het is voor veel motorrijde­rs altijd weer even speuren naar de tofste, bochtigste en mooiste wegen van Europa. We hebben er zelf ook een handje van om de wegenkaart­en van onder tot boven te bekijken en delen onze ervaringen graag.

- (die je ook met de auto kunt rijden)

Eifel en Ardennen

We trappen af met de route die het dichtst bij Nederland ligt. De Eifel en de Ardennen vormen samen een waar motorwegen-walhalla, dat al vlak na Maastricht begint. Het mooie aan deze route is dat de twee gebieden perfect te combineren zijn in één weekend. De eerste dag doe je de Eifel, je overnacht in Duitsland of België en maakt de volgende dag de route af. De route die we hebben uitgestipp­eld is 170 kilometer, je doet er 3:39 uur over. Hou wel rekening met het weer, want dat is veranderli­jk. Wie de Grand Prix op Spa-francorcha­mps volgt, weet er alles van: soms regent het op het ene deel van het circuit, terwijl op een ander gedeelte de zon schijnt.

De Duitse Alpen

Kiezen motorrijde­rs voor een route in Duitsland, dan blijven ze vaak in de in de buurt van de grens of testen ze op de autobahn de topsnelhei­d op de Oberhausen Straight. Voor meerdaagse trips, worden de Duitse Alpen vaak over het hoofd gezien en dat is jammer. Neem een lang weekend of een midweek de tijd, vlam naar de bergen ten zuiden van München en geniet van de prachtige wegen en uitzichten. Deze Alpine-route is ruim 630 kilometer lang, je doet er iets meer dan 10 uur over.

Côte d’azur

De Côte d’azur is prachtig, maar mijd het gebied in het hoogseizoe­n. Dan sta je vooral in de file. Kies je een rustiger periode, dan geeft deze prachtige kustweg je ruim 230 kilometer rijplezier. Dit doe je in bijna zes uur. Heb je tijd over, steek dan de grens over en vervolg je reis via Genua naar Cinque Terre.

Route des Grandes Alpes

Frankrijk-liefhebber­s opgelet. Deze Route des Grandes Alpes begint in Marseille en gaat via de Gorges du Verdon naar Thonon-les-bains aan het Meer van Genève. De 860 kilometer geeft je bijna 20 uur rijplezier en biedt alles waar de francofiel van houdt.

Sardinië

Op Sardinië viert de Italiaanse jetset vakantie, maar het is ook een perfect eiland voor een roadtrip op de motor. De kustwegen zijn fenomenaal, maar het gedeelte dwars door het hart van het eiland is minstens zo spectacula­ir. Je hebt alle tijd om dit eiland te ontdekken, want de route is liefst 1700 kilometer lang. Non-stop doe je er 33,5 uur over. Deel het op in zeven kortere routes en je hebt een topvakanti­e.

Zuid-italië

Tijdens deze route speel je zo goed als heel Zuid-italië uit. Het is een rondje, dus je kunt beginnen waar je maar wilt. De route voert langs de Limoncello-streek bij de Amalfikust, het vliegveld van Bari is een ideaal startpunt. Je rijdt dan van de Adriatisch­e Zee richting Middelland­se Zee, dwars door de Italiaanse binnenland­en en het Nationaal Park Gargano. De route is 732 kilometer lang.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands