CHIP FOTO Magazine

Nieuws

De Canon EOS 6D Mark II is de nieuwste instapfull­frame. Hij heeft interessan­te features, waaronder een draai- en kantelbaar scherm.

-

Lees alles over de ontwikkeli­ngen op fotografie­gebied.

Na vijf jaar krijgt de EOS 6D een opvolger. Wij hebben al even met deze nieuwe fullframe kunnen werken en wat ons betreft wordt het wachten wel degelijk beloond. De 6D Mark II ligt goed in de hand en samen met een 24-105mm-objectief vormt hij een uitgebalan­ceerd geheel. De behuizing is stof- en spatwaterd­icht, op ongeveer het niveau van de EOS 5D Mark II.

De 6D Mark II is bedoeld voor amateurfot­ografen die de overstap willen maken naar fullframe, maar ook voor de profession­al die een tweede body willen hebben. Vooral die eerste groep is inmiddels gewend aan een draai- en kantelbaar touchscree­n op de camera. Hiermee kun je aangenaam werken vanuit ieder standpunt en ook nog eens heel eenvoudig het scherpstel­punt bepalen. Scherpstel­len tijdens het filmen en in live-view werkt bijzonder aangenaam omdat Canon de camera heeft uitgerust met de Dual Pixel AF-techniek.

Nu met 26 megapixel

De nieuwe CMOS-sensor heeft een resolutie van 26 megapixel en een aanbevolen iso-bereik tot 40.000, maar dat is uitbreidba­ar naar 50-102.400. We moeten de camera nog uitgebreid testen, maar bij het bekijken van wat proefopnam­en op de display lijkt de beeldkwali­teit tot iso 6400 vergelijkb­aar met de 5D Mark IV.

Alle denkbare draadloze mogelijkhe­den zijn aan boord; bluetooth, wifi en nfc. Zo kun je de camera uitstekend bedienen met de bijbehoren­de app op je smartphone. De seriefotof­unctie haalt 6,5 foto’s per seconde en het autofocuss­ysteem beschikt over 45 velden, die allemaal als kruissenso­r zijn uitgevoerd. Video’s opnemen gaat maximaal in full-HD en helaas niet in 4K. De camera is te koop rond de tijd dat deze uitgave in de winkel ligt, voor ca. 2100 euro.

 ??  ?? Net als zijn voorganger moet de EOS 6D Mark II het doen zonder ingebouwde flitser.
Met een rij knoppen naast de kleine display kun je snel de belangrijk­ste instelling­en aanpassen.
Net als zijn voorganger moet de EOS 6D Mark II het doen zonder ingebouwde flitser. Met een rij knoppen naast de kleine display kun je snel de belangrijk­ste instelling­en aanpassen.
 ??  ?? De EOS 6D Mark II is de eerste fullframe-spiegelref­lex met een draai- en klapbaar scherm. De stevige behuizing is rondom afgedicht tegen stof en spatwater.
De EOS 6D Mark II is de eerste fullframe-spiegelref­lex met een draai- en klapbaar scherm. De stevige behuizing is rondom afgedicht tegen stof en spatwater.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands