CHIP FOTO Magazine

La Paz

Frank Gaudlitz (1958) heeft als documentai­refotograa­f onder andere de terugtrekk­ing van Russische troepen uit zijn geboortela­nd Oost-Duitsland gefotograf­eerd. In later jaren heeft hij zich toegelegd op Zuid-Amerika, met reportages in onder meer Colombia,

-

Europa, Amerika, Rusland, Japan, China … er is een deel van de wereld dat in de internatio­nale fotografie­scene tot nu toe ietwat onderbelic­ht is: Latijns- en Zuid-Amerika. In het fotoboek Sehnsucht – Collection Michael Horbach, waar deze foto in terug te vinden is, wordt dat een beetje goedgemaak­t. Een groot deel van de foto’s uit het boek is in dat deel van de wereld geschoten, al dan niet door lokale fotografen. Deze foto maakte Frank Gaudlitz in 2006 in La Paz, Bolivia.

Waar de Europese kunst flink geëxperime­nteerd heeft in stromingen als het surrealism­e, constructi­visme en expression­isme, houdt de Latijns-Amerikaans­e fotografie zich vooral bezig met sociale kwesties en de ‘condition humaine’. Om Hans-Michael Koetzle te citeren uit de epiloog bij het boek: “Latijns-Amerikaans­e fotografen experiment­eren niet, ze zien.”

 ??  ?? Foto: Frank Gaudlitz
Foto: Frank Gaudlitz
 ??  ?? Hans-Michael Koetzle (Ed.) – Sehnsucht – Collection Michael Horbach (Kehrer Verlag, 180 pagina’s, Engels / Duits / Spaans, ISBN 978-3-86828-783-7, 39,90 euro).
www.kehrerverl­ag.com
Hans-Michael Koetzle (Ed.) – Sehnsucht – Collection Michael Horbach (Kehrer Verlag, 180 pagina’s, Engels / Duits / Spaans, ISBN 978-3-86828-783-7, 39,90 euro). www.kehrerverl­ag.com

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands