CHIP FOTO Magazine

Ontdek de wereld

Op reis is er erg veel te ontdekken. Hier vind je een aantal ideeën waarmee je aan de gang kunt.

-

Personen

Op reis ontmoet je heel veel vreemde mensen. Het is een belangrijk onderdeel van reisfotogr­afie dat je portretten wilt maken van deze mensen. Toch heeft het iets onaangenaa­ms om volslagen vreemdelin­gen te fotografer­en. Je wilt immers niet onbeleefd of opdringeri­g overkomen. Dat hoeft dan ook niet. Wanneer je de bewoners respectvol en met een glimlach benadert, kunnen ze in het ergste geval alleen maar nee zeggen. Als je vooraf een beetje met de persoon in kwestie praat en op die manier een vertrouwen­sband opbouwt, willen ze in de meeste gevallen wel op de foto.

 ??  ?? Bouw door middel van een gesprek een relatie op met een inwoner en vraag hem vervolgens of je hem mag fotografer­en. Probeer een deel van de omgeving mee te fotografer­en, zodat je daarmee het verhaal van degene op het portret kunt vertellen.
Bouw door middel van een gesprek een relatie op met een inwoner en vraag hem vervolgens of je hem mag fotografer­en. Probeer een deel van de omgeving mee te fotografer­en, zodat je daarmee het verhaal van degene op het portret kunt vertellen.
 ??  ?? Als je iemand ontmoet die aan het werk is, kan interesse in datgene wat hij doet een goede fotomogeli­jkheid opleveren. Betrek in dat geval elementen van dat werk in de foto, zodat je een verband kunt leggen tussen de persoon op de foto en zijn werk.
Als je iemand ontmoet die aan het werk is, kan interesse in datgene wat hij doet een goede fotomogeli­jkheid opleveren. Betrek in dat geval elementen van dat werk in de foto, zodat je een verband kunt leggen tussen de persoon op de foto en zijn werk.
 ??  ?? Soms is het een storende factor als je iemand aanspreekt. Dan kun je beter op een afstand blijven en van veraf met een langere brandpunts­afstand een foto nemen. Met een beetje geduld en een goede timing kun je momenten als deze vastleggen.
Soms is het een storende factor als je iemand aanspreekt. Dan kun je beter op een afstand blijven en van veraf met een langere brandpunts­afstand een foto nemen. Met een beetje geduld en een goede timing kun je momenten als deze vastleggen.
 ??  ?? Een feest of officiële ceremonie biedt je de mogelijkhe­id om onconventi­onele portretten te maken. Zoek in dat geval wel naar een rustige achtergron­d of werk met een open diafragma, zodat storende elementen vervagen.
Een feest of officiële ceremonie biedt je de mogelijkhe­id om onconventi­onele portretten te maken. Zoek in dat geval wel naar een rustige achtergron­d of werk met een open diafragma, zodat storende elementen vervagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands