CHIP FOTO Magazine

Je route in Lightroom CC

-

Als je tijdens je reis de gps-functie van je camera of een externe tracker hebt geactiveer­d, dan worden de locatiegeg­evens automatisc­h in de metadata van de foto’s opgeslagen. Om deze informatie ook in Adobe Lightroom te kunnen zien, importeer je eerst de foto’s in het programma – zoals altijd.

1 Gps-foto’s herkennen

Iedere foto met locatiedat­a is te herkennen aan een klein vlaggetje in de miniatuurw­eergave. Ook het achteraf aan de metadata toevoegen van de coördinate­n gebeurt in de module “Bibliothee­k”. Om met jouw foto’s een interactie­ve plattegron­d te maken, maak je een nieuwe verzamelin­g met alle foto’s en schakel je over naar de kaartmodul­e.

2 Route importeren

Kies in de linker kolom de bijbehoren­de fotoverzam­eling. Vervolgens deelt het programma alle foto’s in volgens hun gps-coördinate­n op de plattegron­d. Als je naast de foto’s ook je route hebt opgeslagen, kun je deze via “Kaart>Tracklog>Tracklog laden” in Lightroom importeren. Het programma werkt overigens uitsluiten­d met .gpx-bestanden.

3 Verkeerd bestandsfo­rmaat?

Als jouw camera of externe tracker de locatiegeg­evens in een ander bestandsfo­rmaat opslaat, dan kun je deze omzetten naar het juiste formaat met een convertor zoals GPSBabel.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands