CHIP FOTO Magazine

Belangrijk­e standaardi­nstellinge­n

-

Zet het continu licht aan en kies vervolgens voor een sluitertij­d van ongeveer vier seconden. Uiteindeli­jk moet deze tijd aansluiten op de beweging van de danser. Met een diafragma van f10 behoud je voldoende scherptedi­epte.

Flitsmodus instellen

Zoek in de handleidin­g op waar je de flitsmodus van je camera kunt wijzigen. Stel deze vervolgens in op Tweedegord­ijnsynchro­nisatie, of Synchronis­atie op tweede gordijn (afhankelij­k van merk en type camer). Op deze manier gaat de flitser pas kort voor het einde van de belichting­stijd af.

Intensitei­t aanpassen

Nu hoef je alleen nog maar de intensitei­t van de twee lichtbronn­en in balans te krijgen. Begin met de continu lichtbron. Wanneer je tevreden bent met het effect van het omgevingsl­icht, vraag je het model om zijn slothoudin­g in te nemen en pas je de flitsinten­siteit hierop aan.

Mag ik deze dans van u?

Wanneer je tevreden bent met de opstelling kan de voorstelli­ng beginnen. Vraag de dansers om hun bewegingen van de ene naar de andere kant uit te voeren en time de belichting zo, dat je de gehele beweging in beeld hebt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands