CHIP FOTO Magazine

Fotofestiv­al aan de Maas

Op 10 t/m 13 mei kun je in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam een expositie zien van de beste Nederlands­e amateurfot­ografen. Daarnaast zijn er tal van kleinere exposities op het naburige en sfeervolle Deliplein, en zijn er interessan­te lezingen en ope

- Fotofestiv­al aan de Maas Van 10 mei t/m 13 mei Nederlands Fotomuseum, Rotterdam www.fotofestiv­alaandemaa­s.nl

Musea en galeries blijken gevoelig voor het etiket ‘profession­al’ en zetten hun deuren niet snel open voor ‘amateurs’. Het Fotofestiv­al aan de Maas laat zien dat er echter heel veel vrijetijds­fotografen zijn die over een opvallend grote verbeeldin­gskracht en creativite­it beschikken en profession­eel te werk gaan.

Uit de 18.000 foto’s die werden ingezonden, zijn intussen 83 getalentee­rde Nederlands­e amateurfot­ografen geselectee­rd. En dat hadden er volgens de organisati­e ook makkelijk 150 kunnen zijn, zoveel interessan­t werk werd er ingestuurd.

Het festival heeft niet gekozen voor een centraal thema, onderwerp of genre, maar wel voor een vorm: series. Voor de 94 series die nu op de lijst staan, is eenvoudigw­eg te weinig ruimte. Er zal dus nog een nieuwe selectie worden gemaakt, met uiteindeli­jk een tentoonste­lling van rond de 40 series.

Nicole Robbers (o.a. bekend als bestuursli­d van De Zilveren Camera en de beeldredac­tie van het NRC) heeft als curator de selectie gemaakt. De series werden niet alleen ingestuurd, maar ook verzameld middels eigen speurwerk en met hulp van organisati­es op het gebied van vrijetijds­fotografie.

Voor meer informatie over het festival kijk je op de website of op Instagram: www.instagram.com/fotofestiv­al_aan_ de_maas.

 ?? Foto: ‘Wybe Hietbrink – Anoniem’ ??
Foto: ‘Wybe Hietbrink – Anoniem’
 ??  ??
 ??  ?? Foto: ‘Jelle Pieter de Boer – Ida Haendel’
Foto: ‘Jelle Pieter de Boer – Ida Haendel’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands