CHIP FOTO Magazine

De juiste drone voor elke piloot

Er zijn drones in alle soorten en maten verkrijgba­ar. Hier stellen we drie modellen voor die voor zowel fotografer­en als filmen geschikt zijn – voor beginners, gevorderde­n en profession­als.

-

Parrot Bebop 2

Met een gewicht van zo’n 500 gram biedt deze smartphone-gestuurde drone een goed compromis tussen stabilitei­t in de lucht en draagbaarh­eid. Een vliegtijd van ongeveer 25 minuten op een enkele accu is behoorlijk lang, zodat deze drone ook geschikt is voor langere vluchten. De 14-megapixelc­amera heeft elektronis­che stabilisat­ie en kan naast jpg ook opslaan in raw-formaat. De Bebop 2 kan ook video’s opnemen, maar dan alleen in Full HD. Er zijn veel accessoire­s verkrijgba­ar voor deze instapdron­e, waardoor je hem voor allerlei doeleinden kunt inzetten. Met de afzonderli­jk verkrijgba­re Parrot Sky-controller vergroot je bijvoorbee­ld het bereik, en met een 3D-bril kun je de vlucht zelfs ervaren vanuit het perspectie­f van het toestel.

Prijs: circa 500 euro

DJI Mavic Pro

Dankzij het slimme inklapmech­anisme en zijn lage gewicht van slechts 734 gram is de DJI Mavic Pro de ideale reisgenoot. De kleine 1/2,3-inch sensor levert foto’s met een resolutie van 12 megapixels, desgewenst ook in raw-formaat. Hij maakt video-opnames in C4K of UHD met 30 frames per seconde. In Full HD-resolutie kan het compacte toestel zelfs 96 frames per seconde opnemen. Met een vliegtijd van ongeveer 27 minuten heeft de Mavic Pro een groot uithouding­svermogen. Naar beneden en vooruit gerichte sensoren detecteren obstakels en vergroten in combinatie met GPS de veiligheid. Autonome, dynamische vluchtmodi die de piloot zelf kan aanpassen maken het pakket compleet.

Prijs: circa 1000 euro

DJI Phantom 4 PRO

De grotere DJI Phantom 4 PRO biedt ongeveer 30 minuten vliegtijd. En zoals de naam al doet vermoeden, huisvest deze drone profession­ele apparatuur: de 1-inch sensor levert foto’s met een resolutie van 20 megapixels, ook in raw-formaat. Ook filmt hij C4K-video’s met maximaal 60 frames per seconde. De camera met 3-assige stabilisat­or heeft naast de elektronis­che ook een mechanisch­e sluiter met een diafragma van f/2.8. Sensoren voor obstakelde­tectie zitten voor, achter, links, rechts en onder, wat de veiligheid enorm verbetert.

Prijs: circa 1500 euro

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands