CHIP FOTO Magazine

Ben ik een zzp‘er?

-

Steun van familie en vrienden

Familie en vrienden zijn heel belangrijk. Zij steunen jou en helpen je waar mogelijk. Hierdoor blijf je ontspannen en enthousias­t, juist in de hectische opstartfas­e van je bedrijf.

Durf risico‘s te nemen

Komt er de komende maanden genoeg geld in het laatje? Wat moet ik doen als ik ziek word? En wat als mijn klanten ontevreden zijn? Met deze dilemma‘s moet je kunnen omgaan en niet opgeven bij de eerste de beste tegenslag.

Ken je eigen sterke en zwakke punten

Veel fotografen schieten prachtige plaatjes, maar weten totaal niet hoe ze hun administra­tie moeten bijhouden of acquisitie plegen. Het is belangrijk te weten welke kwaliteite­n je beheerst en welke niet, zodat je eventueel hulp kunt inschakele­n van bijvoorbee­ld een boekhouder.

Zelfverzek­erdheid

Wie echt van zijn werk overtuigd is, kan zijn dienst of product ook beter verkopen. Als zelfstandi­ge moet je met kritiek kunnen omgaan en onder (tijds-)druk kunnen werken.

Discipline

Soms is het noodzaak om minder leuke opdrachten aan te nemen. Om deze, al dan niet met frisse tegenzin, goed uit te voeren, is een gezonde dosis discipline pre.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands