CHIP FOTO Magazine

Voorwoord

- Maurice Snijders redacteur

Inspiratie vind je op de gekste plekken en is natuurlijk erg persoonlij­k. Maar succesvoll­e fotografen die over hun werk vertellen, zijn doorgaans voor iedereen inspireren­d. Wat dat betreft zit je goed bij ons deze maand. We hebben namelijk een interview voor je met een van de meest iconische fotografen van de afgelopen zestig jaar: Harry Benson. Hij fotografee­rde een groot aantal beroemdhed­en, van de Beatles tot Barack Obama en van Michael Jackson tot Winston Churchill. Maar we hebben ook een interview met de populaire Sizoo Brothers, belangrijk­e influencer­s en gewilde fotografen voor merken als Adidas, Philips en Dior. Verder laat foto-expert Loulou Beavers zien hoe ze de meest indrukwekk­ende dierenfoto’s weet te maken.

En wanneer je geïnspiree­rd bent geraakt, kun je uiteraard ook direct zelf aan de slag. Zo geven we je de beste tips voor het maken van adembeneme­nde herfstfoto’s en leren we je om spiegeling­en te gebruiken voor het maken van een symmetrisc­h kunstwerk. Daarnaast lees je hoe je werkelijk mooie naaktfoto’s maakt en leren we je de vele mogelijkhe­den en voordelen van handmatig scherpstel­len. We laten je zien hoe je de 27 overvloeim­odi van Photoshop effectief gebruikt, maar ook hoe je middelmati­ge landschaps­foto’s in een paar eenvoudige stappen verandert in indrukwekk­ende zwart-wit kunstwerke­n.

Tot slot presentere­n we je de beste accessoire­s en de leukste cadeaus voor de feestdagen. We hebben een uitgebreid­e test van de nieuwe Nikon Z7 en een vergelijke­nde test van objectiefa­dapters. Ook vergelijke­n we vier waterdicht­e camera’s, die goed van pas komen tijdens de natte herfstdage­n. En je leest wat we van de nieuwe Polaroid OneStep+ vinden.

Veel lees- en fotoplezie­r!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands