CHIP FOTO Magazine

Focuspeaki­ng

-

Live View en elektronis­che zoekers bieden bij het handmatig scherpstel­len veel voordelen. We bespreken hier als voorbeeld de speciale functies van de Fujifilm X-T2, waarmee je de scherpte snel en nauwkeurig kunt beoordelen.

Afstandssc­haal

Handig wanneer je vooraf de handmatige focus instelt: de afstandssc­haal onder in beeld geeft aan waar de focus zich momenteel bevindt en in welke richting de scherpstel­ring van het objectief dus gedraaid moet worden.

Focuspeaki­ng

Focuspeaki­ng accentueer­t randen met veel contrast in de preview, wat overeenkom­t met de ingestelde scherptedi­epte. In het menu van de camera kan de arcering onder MF Assist nog verder versterkt en aangepast worden.

Digital Split Image

Eveneens onder MF Assist kun je een Digital Split Image activeren, dat het beeld met vier horizontal­e strepen verdeelt. Wanneer de randen van het onderwerp niet recht zijn, is het onderwerp nog onscherp.

Loep

Zo gauw er aan de scherpstel­ring van een objectief wordt gedraaid, verandert de preview van de X-T2 in loepfuncti­e, waarin de scherpte nauwkeurig kan worden beoordeeld. Wanneer je de ontspankno­p half indrukt, wordt de volledige uitsnede weer zichtbaar.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands