CHIP FOTO Magazine

Panasonic Lumix DC-FT7 (ca. 360 euro)

-

Van alle geteste outdoor-camera’s komt de Panasonic Lumix DC-FT7 op de tweede plek: een resolutie van 20 megapixel, uitgebreid­e video-features, een mooie uitrusting en er zit zelfs een elektronis­che zoeker in de robuuste behuizing. Een paar minpunten vonden we bij de beeldkwali­teit en de autofocus.

Net als bij de concurrent­ie zit er in de Lumix FT7 een beeldchip van 1/2.3 inch, die wordt ondersteun­d door een 4,7x zoom met 28-128mm brandpunts­afstand. De maximale diafragmao­pening is met f/3.3 onder water wat beperkt. Omdat onder water de hoeveelhei­d licht in hoog tempo afneemt, ben je al snel aangewezen op hoge ISO-waardes. De Lumix FT7 stelt bij de resolutiem­eting wat teleur: slechts 1352 van de 2333 mogelijke lijnenpare­n. Bij hogere ISO-waardes neemt de gemeten resolutie verder af. Details worden tot ISO 800 bijzonder goed weergegeve­n.

Vanwege de beperkte lichtsterk­te kan de uitrusting van de

Lumix beperkt worden gebruikt. De IPX8-standaard maakt een duikdiepte van 31 meter mogelijk. De burst-modus haalt 15 foto’s/s en er is een 4K foto- en videomodus. Wlan, een optische beeldstabi­lisatie en gimmicks zoals een kompas en hoogtemete­r maken het plaatje compleet. De af en toe trage autofocus is mogelijk vervelende­r dan de lange inschakelt­ijd van 3 seconden.

 ??  ?? De sensorreso­lutie van de FT7 is de hoogste in het testveld. Maar dit voordeel is weg bij het snorkelen en op het balkon, omdat de gemeten resolutie lager uitvalt dan bij de concurrent­ie.
De sensorreso­lutie van de FT7 is de hoogste in het testveld. Maar dit voordeel is weg bij het snorkelen en op het balkon, omdat de gemeten resolutie lager uitvalt dan bij de concurrent­ie.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands