CHIP FOTO Magazine

Ricoh WG-50 (ca. 240 euro)

-

Met de WG-50 levert fabrikant Ricoh een outdoor-camera die bovenal goedkoop is en dat brengt wat minpunten met zich mee. De camera evenaart de andere camera’s op praktisch geen elk punt. Zo heeft het 2,7 inch display met 230.000 pixels een zeer lage resolutie. De 5x zoom heeft alleen een diafragma van f/3.5 bij groothoek. Gps of wlan hoef je ook niet te verwachten, net als video’s in uhd. Alleen de beeldchip is, in elk geval wat de afmetingen betreft, vergelijkb­aar met die van de concurrent­ie: 1/2,3 inch, goed voor 15,9 megapixel. Een echte beeldstabi­lisatie is er ook niet. De beschikbar­e digitale beeldstabi­lisatie kan dat bij lange na niet compensere­n.

De WG-50 haalt het qua beeldkwali­teit ook niet bij de concurrent­ie. Zelfs bij ISO 125 meten we slechts 1336 van de 1074 mogelijke lijnenpare­n in het midden. Aan de randen bereikt de Ricoh bij alle ISO-waardes slechts waardes van drie cijfers, waarbij bovendien duidelijk ruis optreedt. De camera probeert ruisvormin­g tegen te gaan, maar dat zorgt voor minder scherpe details - wel minder duidelijk dan bij de Coolpix W300. De Ricoh maakt in de burst-modus tien foto’s/s, met een maximum van 30 foto’s.

Wie met de vele beperkinge­n kan leven, heeft aan de W300 een robuuste camera die de concurrent­ie in elk geval qua prijs achter zich kan laten.

 ??  ?? Veel mag je van de beeldchip van de Ricoh niet verwachten. Al vanaf ISO 400 begint de beeldruis op te vallen. Foto’s sla je alleen op als jpeg, wat de mogelijkhe­den voor het bewerken achteraf vermindert.
Veel mag je van de beeldchip van de Ricoh niet verwachten. Al vanaf ISO 400 begint de beeldruis op te vallen. Foto’s sla je alleen op als jpeg, wat de mogelijkhe­den voor het bewerken achteraf vermindert.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands