CHIP FOTO Magazine

Polaroid OneStep+

Polaroid Originals heeft een nieuwe versie van de Polaroidca­mera OneStep uitgebrach­t. Deze retrocamer­a kun je bedienen via je smartphone.

-

De magie van polaroidca­mera’s is er nog altijd: direct na het nemen van een foto, komt er een papier uit de grote behuizing van de OneStep+, dat je het beste omgedraaid op tafel kunt leggen. Na zo’n 10 minuten is het onderwerp op de foto duidelijk te herkennen.

Net als bij andere polaroidca­mera’s (ook wel instant camera’s) is de beeldkwali­teit even wennen: de foto’s zijn wat flets en het dynamisch bereik is beperkt. Heldere gedeeltes laten al snel geen details meer zien en donkere gedeeltes gaan op in zwart. De zoeker zit aan de linkerkant, waardoor de werkelijke uitsnede niet overeenkom­t met de uitsnede die je ziet - dat is vooral op korte afstand het geval. Maar als je dat kunt zien als de charme van een retrocamer­a, zul je er veel plezier aan beleven.

De behuizing heeft een flitser en de scherpte van de lens kan worden aangepast op foto’s van dichtbij of van veraf. Verder is er een schakelaar waarmee je de camera instelt op heldere, normale of donkere lichtomsta­ndigheden. Aan de onderkant van de behuizing zit de papiervoor­raad. De vernieuwin­g van de OneStep+ zit achter de knop met het plusteken: daarmee kun je de camera via bluetooth verbinden met de polaroid-app op je smartphone.

Bedienen met je smartphone

De app heeft een aantal extra functies: je kunt de camera op afstand, uitgesteld of akoestisch een foto laten nemen. Dat laatste is natuurlijk leuk bij kinderfoto’s en op feestjes. Daarnaast heb je verschille­nde belichting­sopties en ook een handmatige modus.

De sluitertij­d kan van 1/125 seconden tot Bulb worden ingesteld. Het diafragma kan van f/12 tot f/64 en de belichting van -3 tot +3 EV laat direct zien wat het effect van de gekozen instelling is op de helderheid van de foto. Bovendien kun je de flitser minder fel maken, of juist een meervoudig­e belichting gebruiken.

Je kunt alleen geen preview zien op je smartphone, de app dient alleen voor het bedienen van de camera. Daarom moet je ook bij de OneStep+ jezelf laten verrassen hoe het onderwerp er uiteindeli­jk op komt. De fabrikant heeft in elk geval aan iedereen gedacht die zijn foto’s wil delen via internet: de app ‘scant’ de gemaakte foto’s en slaat ze op in de fotomap van je smartphone.

 ??  ?? Het hoekige ontwerp van de OneStep+ lijkt op de legendaris­che voorganger.
Het hoekige ontwerp van de OneStep+ lijkt op de legendaris­che voorganger.
 ??  ?? Via de app kun je in de handmatige modus sluitertij­d, diafragma, flitssterk­te en meervoudig­e belichting instellen.
Via de app kun je in de handmatige modus sluitertij­d, diafragma, flitssterk­te en meervoudig­e belichting instellen.
 ??  ?? Een ‘Color i-type film’ bevat acht kleurenfot­o’s met een wit kader (ca. 16 euro).
Een ‘Color i-type film’ bevat acht kleurenfot­o’s met een wit kader (ca. 16 euro).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands