CHIP FOTO Magazine

Het betoverend­e bos

Inge Bovens heeft een fascinatie voor de mysterieuz­e sfeer van het bos.

-

Hoge stammen, indrukwekk­ende bladeren en diffuus licht, dat zijn de vaste ingrediënt­en van de foto’s die Inge Bovens wekelijks op haar Instagram zet. Toch slaagt ze er telkens in haar volgers opnieuw te verrassen. En dat zijn er inmiddels meer dan 26.000. In de afgelopen drie jaar is Bovens een meester geworden in het zo mysterieus mogelijk vereeuwige­n van loof- en naaldbosse­n uit verschille­nde Europese landen. Haar motivatie: “Ik hou van het bos en soms is het net alsof ik door een sprookje wandel. Op die momenten voel ik me bevoorrech­t en bescheiden tegelijk. Dat gevoel wil ik zo goed mogelijk uiten in mijn foto’s.”

Ambassadeu­r van het bos

“Fotografer­en is één van de weinige activiteit­en waarbij ik mijn hoofd helemaal leeg kan maken”, aldus de fotografe. Wanneer ze maar enigszins tijd heeft trekt ze erop uit en neemt ze haar Nikon 750D met 28-300mm telelens en een statief mee. En dan het liefst bij mist. Ook gaat er een polarisati­efilter in de tas om ongewenste reflecties te voorkomen. “Op zo’n ochtend maak ik vaak 400 foto’s, die ik overigens niet allemaal gebruik”, vertelt ze. “Als ik alles bij elkaar optel heb ik toch zeker 60.000 keer afgedrukt.”

Daarnaast besteedt ze veel aandacht aan de nabewerkin­g, vaak wel tot een uur per foto. “Iedereen kan een foto in het bos maken. De kunst is om een eigen stijl te ontwikkele­n, waarbij je met de foto’s een verhaal vertelt.”

Op Instagram heeft ze inmiddels ruim 750 foto’s geplaatst en daar komen er vast nog veel meer bij. Ook biedt ze haar foto’s als fine-art prints te koop aan.

“Natuurlijk lukt het niet altijd om de gewenste foto’s te maken en dat is frustreren­d. Maar dat gebeurt eigenlijk alleen maar als het weer niet wil meewerken. Ik werk fulltime, dus ik kan niet zomaar het bos intrekken wanneer het een mooie mistige ochtend is. Ik moet daar een vrije dag voor inplannen. Maar het is nog nooit bij me opgekomen om een ander favoriet onderwerp voor mijn foto’s te kiezen.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands