CHIP FOTO Magazine

GoPro Hero 7 Black

Eenvoudige bediening, uitgebreid­e extra’s, intelligen­te opnamemodi en een geweldige beeldkwali­teit maken de GoPro Hero 7 Black een must-have voor actiefilme­rs.

-

Het nieuwe topmodel van de Amerikaans­e fabrikant heeft veel verbeterd aan de beeldverwe­rking. De 12-megapixelf­oto’s in 4:3-formaat vertonen meer details in zeer lichte en donkere delen en de opnamen zijn wat scherper en gedetaille­erder dan bij het vorige model. Dit geldt ook voor Ultra HD-opnamen met maximaal 60 frames per seconde in de ruimtebesp­arende H.265-container.

De tot 1091 paar lijnen per beeldhoogt­e – een nieuw resolutier­ecord bij de actioncams – en dus bijna 250 lijnparen meer dan bij de Hero 6 zijn terug te zien in de prachtig scherpe videobeeld­en. Bovendien reageert de GoPro Hero 7 Black snel op verschille­n tussen licht en donker. En als je terugschak­elt naar 2,7 K of minder, kun je de beeldhoek nog verder uitbreiden en zelfs nog meer van het onderwerp vastleggen. Overigens is het verlagen van de resolutie om nog een andere reden de moeite waard: beeldstabi­lisatie. Hoewel de camera alleen een elektronis­che stabilisat­ie heeft, zijn opnames verrassend rustig. Vooral bij Full HD-resolutie lijkt het bijna alsof de video’s met behulp van een gimbal zijn opgenomen.

Let’s do the Time Warp again

Met de GoPro Hero 7 Black kun je video’s met het indrukwekk­ende Time Warp-effect volledig automatisc­h maken. Activeer gewoon eenvoudig het betreffend­e menu-item in het overzichte­lijke, eenvoudige menu.

Over het menu gesproken: de GoPro

Hero 7 Black heeft een scherp 2-inch aanraak- scherm, waarop je het menu kunt bedienen met een vinger. Als alternatie­f accepteert de camera spraakopdr­achten die zoals bij de voorganger bijna altijd werken – handig als je je handen tijdens het mountainbi­ken niet vrij hebt. Naast het raw-formaat, een Full-HD slow motion bij 240 fps en een automatisc­he portretori­ëntatie voor portretten zit er ook een gps-module in de behuizing. De locatiecoö­rdinaten worden in de gratis smartphone-app gebruikt als zogenaamde stickers. Deze breiden de bewegende beelden uit met bijvoorbee­ld de actuele snelheid en de afgelegde route. Met de app kun je de GoPro Hero 7 Black vrijwel zonder vertraging op afstand bedienen via wifi en kun je foto’s en video’s eenvoudig overdragen. Ook kun je nu live-streamen via Facebook.

Helaas heeft de GoPro Hero 7 Black de batterij overgenome­n van zijn voorganger. Helaas, omdat de looptijd met slechts 62 minuten bij UHD-video een beetje kort is.

Bij Full-HD houdt hij het minstens twee keer zo lang vol. Ook de inschakelt­ijd is wat lang: de GoPro Hero 7 Black heeft 3,51 seconden nodig vanaf het opstarten tot het starten van de opname.

 ??  ??
 ??  ?? De body is tot een diepte van 10 meter waterdicht. Er is echter wel een optionele behuizing voor diepere duiken te koop.
De body is tot een diepte van 10 meter waterdicht. Er is echter wel een optionele behuizing voor diepere duiken te koop.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands