CHIP FOTO Magazine

Het testoordee­l

-

Als er zoiets als de perfecte camera zou zijn, dan komt de Fujifilm X-T3 heel dicht in de buurt: het vlaggensch­ip met APS-C-sensor schittert met name bij de resolutie met metingen waarvan zelfs sommige fullframe-dslm’s alleen maar kunnen dromen.

Wat wel jammer is, is dat er geen beeldstabi­lisator in de camera zit. Dat is wel begrijpeli­jk, maar het zal voor filmers – in combinatie met de cropfactor – voor wat aarzeling zorgen. Maar als je naar de prestaties van de X-T3 kijkt, worden deze minpuntjes zelfs voor de meest verwende videomaker­s ruimschoot­s gecompense­erd met functies die tot nu toe alleen te vinden waren in MFTsysteem­camera’s. Bovendien is en blijft draagbaarh­eid de echte troefkaart in vergelijki­ng met de mirrorless fullframe-systemen van de concurrent­ie. Zelfs met lichtsterk­e lenzen blijft de X-T3 aangenaam compact en licht. Verder moeten we Fujifilm compliment­eren met de manier waarop het naar zijn klanten luistert. De kritiekpun­ten vanuit de gemeenscha­p op de voorgaande modellen zijn namelijk consequent verbeterd.

Als er in de loop van de tijd via software-updates nog meer nieuwe functies worden toegevoegd, zal dat niet alleen de levensduur van de camera verlengen, maar ook betrokkenh­eid van de fotograaf bij het merk op de lange termijn verzekeren. De Fujifilm X-T3 is daarmee uiteindeli­jk niet slechts een logische stap in de evolutie, maar veel meer een echte revolution­air onder de systeemcam­era’s met APS-C-sensor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands