CHIP FOTO Magazine

Zo testen we rugzakken

-

Kunstmatig­e regen

Bij regen kan er water de tas binnenkome­n en de elektronic­a van je uitrusting beschadige­n. Daarom simuleren we een plotseling­e, heftige wolkbreuk door elke tas een minuut onder de douche te zetten. Op deze manier kunnen we de waterdicht­heid van de rugzak controlere­n. Alle modellen worden getest zonder eventueel meegelever­de regenhoes. Dat kan belangrijk zijn, omdat regenhoeze­n in het heetst van de strijd nogal eens worden vergeten. Over het algemeen geldt natuurlijk dat de tassen met regenhoes beter beschermd zijn.

Beveiligin­g

Naast de regentest kijken we of de ritssluiti­ng van het hoofdvak met een slot kan worden afgesloten. Ook rugzakken die alleen vanaf de achterkant kunnen worden geopend, scoren meer punten.

Uitrusting

Voor bijzonder handige features, zoals een statiefhou­der, een vak voor notebooks en tablets of een regenhoes, geven we extra punten. En ook wanneer het fotogedeel­te als één geheel uit de rugzak kan worden gehaald.

Handling/draagcomfo­rt

We kijken naar de riemen en hoe comfortabe­l ze om je lijf zitten. We controlere­n of je het gewicht met de borst-, heup- en verstelrie­mpjes beter kunt verdelen. En we kijken of je de ritssluiti­ngen ook met handschoen­en aan kunt gebruiken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands