CHIP FOTO Magazine

Inspiratie­boost

-

Begin dit jaar was ik voor vakantie in Japan. De drukke straten vol flitsende lichtrecla­me in Akihabara en het serene uitzicht vanaf het hotel in Takayama waren beide geweldige locaties om te fotografer­en. Een trip naar een nieuw land geeft me altijd een enorme boost inspiratie en het is leuk om foto’s te maken van zaken die je niet zo snel in eigen land ziet. Nu ik weer terug ben in Nederland, begin ik vrijwel meteen met het uitzoeken van de volgende vakantiebe­stemming. Welk land het uiteindeli­jk gaat worden weet ik nog niet helemaal zeker, maar dat ik er foto’s ga maken is een ding dat wél zeker is.

Ben je ook van plan om binnenkort een toffe vakantiebe­stemming te boeken? En ga je vooraf ook altijd online rondneuzen voor interessan­te photo ops? Het is een stukje vliegen, maar ik kan het gebied rondom de stad Hakone in Japan van harte aanbevelen!

Wanneer Aziatische landen toch niet helemaal jouw ding zijn, hebben we in dit nummer ook een tweetal andere bestemming­en die zeker de moeite waard zijn. Kijk maar eens op pagina 48 en 96, want daar vertellen we je waar je in Canada en Sicilië de mooiste plekjes vindt om fantastisc­he foto’s te maken. Pak dan ook meteen het artikel over landschaps­fotografie (pagina 28) er even bij, want hierin geven we je een berg tips die je helpen om nog betere landschaps­foto’s te maken. Eigenlijk is het best wel gekkenwerk: je sleept je camera met statief een berg op, wacht urenlang op het juiste licht en dan ga je met een of twee goede landschaps­foto’s weer naar huis. Maar wanneer je de gemaakte foto’s thuis op je pc of laptop bekijkt, weet je het zeker: alle moeite die je erin hebt gestoken was het meer dan waard!

Veel lees- en fotoplezie­r!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands