CHIP FOTO Magazine

Honor View 20

-

De beste camera is de camera die je bij je hebt. Maar dat hoeft tegenwoord­ig geen compactcam­era meer te zijn, want de camera’s in smartphone­s maken een enorme inhaalslag. Dat bewijst ook de Honor View 20. Honor, het jongere broertje van Huawei, heeft namelijk veel te bieden voor liefhebber­s van fotografie en video.

De sensor meet 0,5 inch (6.4 x 4.8 mm), wat voor smartphone­s aan de grote kant is. De pixelgroot­te bedraagt 0,8μm en de maximale resolutie is 48 MP voor foto en 4K voor video. Maar dankzij Sony’s nieuwe IMX586-sensor met Quad Bayer-technologi­e is dit toestel echt interessan­t. Deze technologi­e werd ook al gebruikt in de Huawei P20 Pro en Mate 20 Pro, maar de Honor View 20 hangt daar een prettiger prijskaart­je aan. De technologi­e zorgt ervoor dat de data, afhankelij­k van de omstandigh­eden, anders verwerkt kan worden – en dat levert betere foto’s op, met name bij weinig licht. En dat is een punt waarop een smartphone zoals deze menig compactcam­era inhaalt. Wanneer je de Nachtmodus inschakelt, bepaalt de camera zelf hoe lang hij het onderwerp moet belichten, tot maximaal vier seconden. Het mooie is dat de stabilisat­ie van de camera zo goed is dat je de telefoon gewoon in je hand kunt houden en toch een scherp resultaat krijgt, ook bij weinig licht.

De AI van het toestel herkent automatisc­h het foto-onderwerp en je hoeft alleen nog maar te schieten. In de Pro-modus kun je zelf onder meer de sluitertij­d en de ISO-waarde kiezen, en bovendien een resolutie van 48 MP en het raw-formaat selecteren. De raw-optie levert dng-bestanden op van bijna 100 MB per afbeelding. Het resultaat is een foto van 300 dpi die je kunt afdrukken op een formaat van 50,6 x 67,6 cm. De praktijkfo­to’s die we schoten waren erg gedetaille­erd. Standaard schiet de camera echter foto’s bij een resolutie van 12 megapixels, waarmee je flink wat ruimte op het interne geheugen bespaart.

Honor richt zich op een wat jonger publiek dan Huawei, en dat is onder meer te zien aan leuke gimmicks zoals een 3D-camera voor AR-effecten en selfie-opties met diverse overlay- en achtergron­deffecten. Dat wil echter niet zeggen dat dit toestel alleen voor jongeren is. Als je geen zin hebt om al je fotoappara­tuur mee te slepen maar ook geen fotomoment wilt missen, heb je met de Honor View 20 altijd een goede stand-incamera bij de hand.

 ??  ??
 ??  ?? DNG bewerkt in Camera Raw | 1x zoom | f/1,8 | 1/3200 sec | ISO 50
DNG bewerkt in Camera Raw | 1x zoom | f/1,8 | 1/3200 sec | ISO 50

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands