CHIP FOTO Magazine

Bed-in for Peace

- www.hiltonhote­ls.com

Het lied The Ballad of John and Yoko gaat over gebeurteni­ssen in John Lennons leven. Hieronder valt ook de Bed-in for Peace die het stel van 25 tot 31 maart in 1969 hield. Ze wilden met deze actie de aandacht vragen voor wereldvred­e. John en Yoko waren pas getrouwd en konden de aandacht die hun huwelijk trok gebruiken voor hun protestact­ie. Beide beroemdhed­en lagen de hele tijd in het bed van kamer 902 (tegenwoord­ig suite 702) in het Amsterdams­e Hilton. De pers kon elke dag tussen 9 uur ‘s ochtends en 9 uur ‘s avonds langskomen.

Nu, vijftig jaar later, leeft hun boodschap nog steeds voort en is er in het Hilton Amsterdam van 22 tot en met 31 maart een foto-expositie te zien over de Bed-in for Peace actie. De expositie laat vijftig beelden van toen zien. Tijdens het Memorial Weekend (30 en 31 maart) staan er in het hotel verschille­nde optredens en een documentai­re op het programma. Je kunt ook een kijkje nemen in de beroemde suite waar het stel in bed heeft gelegen.

Op donderdag 28 maart wordt ter gelegenhei­d van de opening van het Tulp Festival Amsterdam de Peace-tulp gedoopt. Hilton wil met deze tulp de actie voor de wereldvred­e van John Lennon en Yoko Ono levend houden. De nieuwe tulp is de hele maand april voor de entree van Hilton Amsterdam te bewonderen. De expositie is gratis toegankeli­jk en dagelijks van 10:00 uur tot 20:00 geopend.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands