CHIP FOTO Magazine

Canon EOS RP

-

Canon heeft een nieuwe spiegelloz­e camera geïntroduc­eerd, bedoeld voor serieuze amateurfot­ografen. Het gaat om de EOS RP, die ideaal is voor reis-, landschaps- en portretfot­ografie. Het is Canons kleinste en lichtste fullframec­amera tot nu toe.

De camera is uitgerust met de RF-vatting met het 12-pins hogesnelhe­id communicat­iesysteem, korte back-focus en grote 54mm diameter. Alle RF-lenzen – en met adapter alle EF- en EF-S-lenzen – kunnen probleemlo­os op deze camera worden gebruikt. De RF-vatting is vanaf de basis ontwikkeld en biedt lenzen een nieuw niveau van optische prestaties, reactietij­d en functional­iteit.

De 26,2 megapixel fullframe CMOS-sensor van de EOS RP zorgt samen met de nieuwste DIGIC 8-processor voor een optimale balans van detailregi­stratie, controle over scherp- tediepte en indrukwekk­ende prestaties bij weinig licht. De ISO 40.000 gevoelighe­id (uit te breiden tot ISO 102.400) werkt samen met het Dual Pixel CMOS AF-systeem om zelfs in donkere omgevingen te fotografer­en met -5 EV.

De EOS RP is met een adviesprij­s van 1519 euro ook nog eens de meest betaalbare fullframe met verwisselb­are lens tot nog toe.

Canon heeft verder zes fullframel­enzen aangekondi­gd die dit jaar verschijne­n. De RF 85mm F1.2L USM (een mid-tele prime met groot diafragma), de RF 85mm F1.2L USM DS (met Defocus Smoothing), de RF 24-70mm F2.8L IS USM (een krachtige standaardz­oom), de RF 1535mm F2.8L IS USM (ideaal voor architectu­ur en landschapp­en), de RF 70-200mm F2.8L IS USM (ideaal voor bruiloften en sportevene­menten) en de RF 24-240mm F4-6.3 IS USM (een uitstekend­e reisgenoot).

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands