CHIP FOTO Magazine

De beste Android smartphone van dit moment

-

De Huawei Mate 20 Pro is de beste Android smartphone van dit moment, maar het is gelijk ook de duurste: je moet er zo’n 950 euro voor neertellen. Daarvoor krijg je wel zo’n beetje alles wat je je maar kunt wensen: een groot 6,4 inch oled-display, gezichtshe­rkenning als ontgrendel­ing en een waterdicht­e behuizing. Bovendien is de smartphone dankzij drie camera’s met omgerekend 83, 28 en 16 millimeter bijzonder flexibel.

Drievoudig­e camera

Met name die 16 millimeter is interessan­t voor fotografen. Geen enkele andere smartphone heeft zo’n groothoekb­ereik. Met 20 megapixel zijn deze foto’s zelfs geschikt voor afdrukken op groot formaat. De twee andere camera’s leveren 40 megapixel bij 28 millimeter en 8 megapixel bij 83 millimeter - laatstgeno­emde is vooral handig voor portretten. Bovendien ondersteun­t de Mate 20 Pro in de handmatige ‘Pro’-modus DNG-RAW voor alle drie de camera’s. Hier maken landschaps­foto’s gretig gebruik van: vanwege het lagere dynamische bereik ten opzichte van een systeemcam­era, ontstaat er een lichte onderbelic­hting. De schaduwen kun je bij het nabewerken uitstekend versterken.

Sterk in het donker

Na het schieten van een foto kun je ook het diafragma tussen f/0.95 en f/16 aanpassen. Je kunt dan doelgerich­t scherp afbeelden, met een onscherpe achtergron­d. Verder is de nachtmodus indrukwekk­end: de Mate 20 Pro maakt meerdere foto’s, zowel ruisarme als detailrijk­e. Het toestel maakt zulke goede foto’s dat je vergeet dat je geen systeemcam­era hebt meegenomen. Ook de snelle autofocus, de korte ontspanver­traging en de lange accuduur zijn top. Enige minpunt is de wat agressieve KI (kunstmatig­e intelligen­tie), die vaak wat teveel kleur en scherpte toevoegt. Maar die kun je gelukkig gewoon uitschakel­en.

“Hoogwaardi­ge smartphone met drie camera’s en een uitstekend­e beeldkwali­teit.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands