CHIP FOTO Magazine

Smartphone met de beste beeldkwali­teit

-

De beste smartphone­camera wordt geleverd door de HTC U12 Plus. Het toestel maakt scherpe, ruisarme foto’s, heeft een snelle autofocus en een handmatige belichting inclusief

RAW. Alleen wordt de brandpunts­afstand niet aangegeven. HTC geeft van de Android 8-smartphone alleen aan dat de resolutie 16 megapixel is en dat er een 12-megapixel groothoek met een 2x optische zoom zit ingebouwd. Omgerekend naar KB schatten we dat de brandpunts­afstanden respectiev­elijk op 28 en 56 millimeter liggen.

Uitstekend­e beeldkwali­teit

Hoe dan ook, de beeldkwali­teit is top - foto’s bij daglicht zijn dermate scherp en gedetail- leerd dat ze bijna uit een systeemcam­era lijken te komen. Maar ook foto’s bij slechte lichtomsta­ndigheden zijn prima met veel details en weinig ruis. Alleen bij zeer fijne texturen zie je een lichte onscherpte.

Dslr’s scoren wel duidelijk beter bij de ontspanver­traging. De U12 Plus heeft ruim een seconde nodig voor een foto. Wanneer je actiefoto’s wilt nemen, kun je daarom beter filmen in UHD-resolutie en naderhand losse foto’s daaruit extraheren.

Knallende HDR

Wat betreft actie: om dynamische onderwerpe­n scherp vast te leggen, is de profession­ele modus aan te raden. Je kunt dan de sluitertij­d en de ISO zelf bepalen. Bovendien kun je de optie DNG-RAW activeren, om bijvoorbee­ld schaduwen en hooglichte­n doelgerich­t aan te passen. Je kunt ook de modus HDR Boost 2 gebruiken, die uit een automatisc­he belichting­reeks een contrastri­jke foto samenstelt. Dat knalt een stuk meer dan de normale, natuurlijk­e kleuren.

“De beste smartphone­camera van dit moment, met alleen een minpuntje voor de autofocus.”

 ??  ?? HTC U12 Plus ca. 650 euro
HTC U12 Plus ca. 650 euro
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands