CHIP FOTO Magazine

De eenzame camera in de nacht

-

Google gaat tegen de trend in: in plaats van twee, drie of zelfs nog meer camera’s te gebruiken, kiest het bedrijf voor de Pixel 3 XL gewoon voor een enkele camera aan de achterkant, met omgerekend 28 millimeter. In vergelijki­ng met andere smartphone­s, ontbreekt er dus een telelens. Verder levert de Pixel zeer goede prestaties, vooral bij weinig licht.

Uitstekend­e nachtmodus

Nachtfoto’s met daglichtkw­aliteit. De modus Night Sight (die middels een update werd toegevoegd) weet zelfs profession­ele fotografen te imponeren. De werkwijze lijkt op die van de Huawei Mate 20 Pro: de Pixel 3 XL maakt automatisc­h meerdere foto’s na elkaar en berekent daaruit één foto. Het resultaat: scherpe en gedetaille­erde foto’s met weinig ruis. Alleen bewegende onderwerpe­n zijn wat moeilijker om scherp vast te leggen.

Meer details zou mooi zijn

Bij daglicht is de camera van de Pixel 3 XL goed, met zeer scherpe en ruisarme foto’s. Maar de hoeveelhei­d details valt in vergelijki­ng met andere topmodelle­n zoals de iPhone XR toch wat lager uit. Vooral als je kijkt naar zeer fijne texturen. Kleuren zien er daarentege­n natuurlijk uit en contrasten zijn evenwichti­g. Bovendien scoort de snelle autofocus uitstekend. De optische beeldstabi­lisatie ondersteun­t vooral wanneer je filmt in uhd-resolutie met 30 fps. En net als bij de meeste Android topmodelle­n kun je handmatig de belichting instellen en kiezen voor het DNG-RAW-fomaat. Ideaal bij het maken van landschaps­foto’s, want in de automatisc­he modus worden heldere gedeeltes echt wat te helder.

“Goede smartphone­camera. Maakt vooral goede nachtfoto’s (weliswaar met maar één brandpunts­afstand).”

 ??  ?? Google Pixel 3 XL ca. 870 euro
Google Pixel 3 XL ca. 870 euro
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands