CHIP FOTO Magazine

Hier moet je heen

-

Erice

Stadsmuren, torens, portieken, smalle steegjes op een hoogte van zo’n 750 meter. Een grandioos uitzicht op de kust en zeker het bekijken waard.

Segesta

Bekijk hier de meer dan 2000 jaar oude tempel van Segesta. De vrijwel perfecte staat maakt het een van de belangrijk­ste Griekse tempels ter wereld.

Marsala

Behalve de zoutpannen ten noorden van de stad, vind je aan de westkant een kathedraal en oude stadtorens. En dit alles overgoten met een heerlijke atmosfeer.

Cefalù

Een lang strand dat een trekpleist­er is voor toeristen. Er is genoeg te zien: de oude binnenstad, het nabijgeleg­en natuurpark Madonie en nog veel meer.

Ragusa

Het oude stadsdeel ‘Ibla’ heeft gezellige straatjes en een prachtig aanbod van naast elkaar (en op elkaar) gelegen huizen, kerkjes en paleizen.

Noto

Na de aardbeving van 1693 is de stad herbouwd op de huidige locatie. Het is een van de belangrijk­ste barokstede­n van Italië. Fascineren­d alom.

Syracuse

Op het eiland Ortygia vind je het historisch centrum van de stad. Bezienswaa­rdigheden zijn de Arethusa-bron, de antieke gebouwen en de prachtige paleizen (palazzi).

Catania

Ga hierheen om een blik te werpen op de olifantenf­ontijn (Fontana dell’Elefante), de oude vismarkt te bezoeken en rond te lopen in de tuin van Bellini (Giardino Bellini).

Taormina

Van een oude Griekse vestiging en een kasteelruï­ne tot het rotseiland Isola Bella. Vanaf het Teatro Greco kun je de vulkaan Etna zien (en soms horen).

Markten

In vrijwel elk van deze steden worden er markten georganise­erd. De gezellige sfeer en de enorme hoeveelhei­d aan producten zijn prima voorwaarde­n voor mooie foto’s.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands