CHIP FOTO Magazine

Voorwoord

-

Mijn katten zitten nooit stil. Heb ik ze net mooi in het frame gekregen en sta ik op het punt af te drukken, gaan ze er vandoor met een licht geïrriteer­d miauwtje en begint het hele circus opnieuw. Jammer, volgende keer beter ... Na een paar uur mijn katten door het hele huis gestalkt te hebben, wist ik een paar leuke foto’s te schieten. Met deze twee hyperactie­ve huiskatten kost het altijd wat moeite om een leuk shot te krijgen. Heb jij meer succes met het fotografer­en van jouw huisdier? Doe dan in ieder geval mee met onze wedstrijd op pagina 39 en stuur je mooiste foto in!

Een paar dagen later was ik achter het huis bezig en maakte ik een handvol foto’s van een enorme hommel die had besloten om even uit te rusten in mijn (inmiddels onkruidvri­je) tuin. De foto’s die ik had gemaakt waren aardig, maar uiteindeli­jk niet echt heel speciaal. Wanneer je insecten echt mooi wilt fotografer­en, moet je eigenlijk aan de slag met macrofotog­rafie. Volgens Loulou Beavers klinkt dat moeilijk, maar dat is het niet. Je kunt het allemaal zo technisch maken als je zelf wilt. Vanaf pagina 40 lees je er meer over.

Ben je echter meer geïnteress­eerd in straatfoto­grafie of zijn juist landschapp­en meer jouw ding? Het maakt niet uit welk van de twee onderwerpe­n je trekt, want ze komen beide aan bod in deze uitgave. De 17-jarige Rubin Versigny (p. 26) vertelt hoe hij de kneepjes van het fotografer­en heeft geleerd en indrukwekk­ende landschapp­en vastlegt. Ahmet Polat is onder meer mode- en documentai­refotograa­f (p. 68), maar alle fotografis­che discipline­s komen volgens hem samen in de straatfoto­grafie. Wij spraken met hem nadat hij een week in New York had gefotograf­eerd en gefilmd.

Uiteraard hebben we deze maand nog veel meer voor je in petto. We leggen je uit waar je bij het aanschaffe­n van een goed objectief op moet letten en voor wie de meerprijs van een toplens de moeite waard is (p. 36). Daarnaast hebben we uiteraard ook weer een aantal camera’s nader bekeken, waaronder de Canon EOS RP (p. 84) en de Panasonic Lumix S1R (p. 92).

Veel lees- en fotoplezie­r!

Piet-Jan Lentjes

redacteur

www.facebook.com/chipfotoma­gazine www.instagram.com/chipfotoma­gazine www.twitter.com/chipfoto www.chipfotoma­gazine.nl redactie@chipfotoma­gazine.nl

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands