CHIP FOTO Magazine

Debbie Schoone promoot duurzaamhe­id

-

Debbie Schoone uit Hoeven trekt met haar fotografie aandacht voor duurzaamhe­id. Met haar eindexamen­project ‘How to Farm a Fish’ heeft ze eind maart de New Talents Award gewonnen bij een internatio­naal fotofestiv­al in Belgrado. Bij haar eindexamen aan kunstacade­mie Sint Joost in 2018 sleepte ze al een nominatie voor de Sint Joostpenni­ng in de wacht. Nadien is haar werk geselectee­rd voor tentoonste­lling in onder meer Parijs en Amsterdam en besteedde ook NRC In Beeld aandacht aan ‘How to Farm a Fish’.

Zelf zegt ze erover: “Ik ben al heel lang geïnteress­eerd in duurzaamhe­id. Ik heb gefotograf­eerd bij Seafarm in Kamperland, waar ze vis kweken in bassins, onder zo optimaal mogelijke omstandigh­eden. Dat betekent dat je met minder verbruik van energie en water meer opbrengst kunt behalen. Met ‘How to Farm a Fish’ wilde ik aandacht vragen voor nieuwe ontwikkeli­ngen in de voedingsin­dustrie en de impact daarvan op duurzaamhe­id. Om straks de hele wereldbevo­lking op een duurzame manier van eten te voorzien móeten we stappen maken”.

Debbie’s onderzoek heeft geresultee­rd in een speciaal fotoboek. Het boek bestaat uit twee rollen van vijftien meter lang, waar het hele boek op is geprint. Zo is haar verhaal over duurzaamhe­id van alle kanten te bekijken. Dat past goed bij het onderwerp, want zo zegt zij: “vernieuwin­gen in de viskweek zijn spaarzaam en versnipper­d, er is geen chronologi­e aan te wijzen”.

https://debbiescho­one.com

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands