CHIP FOTO Magazine

Agenda

Laat je als fotograaf inspireren door het werk van anderen. Hier vind je een overzicht van tentoonste­llingen, beurzen en andere fotografie gerelateer­de evenemente­n in de komende tijd.

-

Pandemic – Picture It

De tentoonste­lling Pandemic – Picture It laat het onderwerp corona vanuit een ander perspectie­f zien. Museumdire­cteur Stef van Breugel zegt erover: “Het virus heeft in korte tijd ons leven totaal op zijn kop gezet. Het gaat in de expositie om de weerslag op het alledaagse bestaan in al zijn facetten.” Iedereen kan zijn foto’s insturen voor de wedstrijd van Care4Coron­a, een initiatief van Ronald van der Mark. Er worden dan wekelijks foto’s geselectee­rd door een jury. Zij en het publiek kiezen hieruit een jury- en een publiekswi­nnaar.

T/m 20 september 2020 Museum Hilversum, Hilversum

www.museumhilv­ersum.nl

Vierkant achter vrijheid

In de expositie Vierkant achter Vrijheid zijn van veertien fotografen veertien foto's te zien op het formaat van 50 x 50 cm. Op de tentoonste­lling is het werk te zien van veertien fotografen, zoals van Paul Dolk. Hij verblijft ieder jaar in de zomermaand­en in het Canadese Newfoundla­nd en maakt daar in alle vrijheid foto's van de natuur. Ton Groot Haar doet mee met een foto waarop Izet Kuburic staat, die in mei 1992 midden op de brug over rivier de Sana onder schot werd gehouden door Servische soldaten en een patriottis­ch Servisch lied moest zingen. Samen met Groot Haar keerde Kuburic terug naar deze voor hem zo emotionele plek.

T/m 27 september 2020

Galerie Westerkade, Leeuwarden

www.galeriewes­terkadelee­uwarden.nl

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands