CHIP FOTO Magazine

Geknipt voor video

-

Sony introducee­rt met de Alpha 7S III zijn derde generatie spiegelloz­e camera‘s gericht op de makers van video‘s. Hij heeft een nieuwe 12MP BSI-CMOSsensor, de nieuwste Bionz XR-processor, een ultra-high-res elektronis­che zoeker en 4K-video met 120 fps en 10-bit 4:2:2 kleurendie­pte. Volgens de fabrikant zijn 4K/60p-opnamen van ruim een uur mogelijk op een enkele acculading.

De camera heeft daarnaast een compleet vernieuwd autofocuss­ysteem, een interface met touch-bediening en side-flip lcd-scherm. De nieuwe back-illuminate­d fullframe Exmor R CMOS-beeldsenso­r heeft een effectieve resolutie van 12,1 MP en gebruikt geavanceer­de technieken om licht op te vangen. Daardoor is een hoge gevoelighe­id mogelijk zonder dat er veel ruis ontstaat, zodat er ook met weinig licht goede opnamen gemaakt kunnen worden. Naast de verbeterde beeldkwali­teit heeft deze nieuwe beeldsenso­r een fasedetect­ie-autofocuss­ysteem, een primeur in de S-serie. Ook heeft de A7S III twee CFexpress-slots voor een razendsnel­le gegevensov­erdracht.

Verder ondersteun­t Sony, in navolging van Canon, nu ook het HEIF-formaat voor het opslaan van foto‘s. Dit formaat levert vloeiend 10-bit kleurverlo­op en biedt een betere compressie en beeldkwali­teit dan jpeg bij een kleiner bestandsfo­rmaat, zodat je meer opslagruim­te overhoudt. De nieuwe Alpha 7S III body is vanaf september beschikbaa­r voor een adviesprij­s van 4200 euro.

www.sony.nl

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands