CHIP FOTO Magazine

Blackmagic Video Assist 5” 12G HDR

-

Profession­ele high-definition video's hebben veel opslagruim­te nodig.

Daarom gebruiken veel producente­n tijdens het filmen geen geheugenka­art, maar een externe harde schijf. Deze manier kent verschille­nde voordelen: zo is de kwaliteit van videogegev­ens die via HDMI wordt uitgevoerd doorgaans hoger. Daarnaast heeft een harde schijf meestal een grotere opslagcapa­citeit.

Een andere oplossing is de Blackmagic Video Assist 5” 12G HDR. Dit is een profession­ele monitor en recorder in één. Het product heeft HDMI en 12G-SDI in- en uitgangen. Hiermee neem je video’s op van diverse camera's. De Blackmagic Video Assist neemt HDRvideo’s op in een resolutie van 4K DCI, 4K UHD, 2K of HD in 10-bit 4:2:2. Beelden worden bewaard op de UHS-II-kaart of op een externe harde schijf (via de USB-C-poort). De stroomvoor­ziening van de recorder wordt geregeld door twee Sony-batterijen (L-serie) of via 12V. Het grote 5-inch touchscree­n met HDRonderst­euning zorgt voor de fijne bediening die we van Blackmagic gewend zijn. De extra functies als focuspeaki­ng, superposit­ie van 3D LUT's, histogram, waveform, RGB-parade, vectorscop­e, zebra en nog veel meer zijn makkelijk terug te vinden. Helaas is het filmen in RAW-formaat alleen maar beschikbaa­r voor bepaalde cameramode­llen.

Je moet wel diep in de buidel tasten voor de Video Assist 12G HDR. Hij kost namelijk ongeveer 870 euro. Geen koopje, maar je voegt wel profession­ele monitoring en hoogwaardi­ge opnames toe aan vrijwel elke camera.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands