CHIP FOTO Magazine

Spatwaterd­ichte dslr met 24 megapixel

-

De Canon EOS 80D heeft inmiddels een opvolger, namelijk de EOS 90D. Toch kan het zinvol zijn om voor het oudere model te kiezen. De EOS 80D heeft bijvoorbee­ld 24 megapixel, wat voor veel hobbyfotog­rafen absoluut voldoende is. Bij de EOS 90D heeft Canon de resolutie verhoogd naar 32,2 megapixel, maar dat heeft grotere hoeveelhed­en data tot gevolg. De prijs van de 80D is inmiddels met circa 900 euro behoorlijk laag. En daardoor is deze middenklas­ser met beschermin­g tegen stof en spatwater ook zeker interessan­t voor ambitieuze instappers.

Snelle autofocus en een touchscree­n

Hoewel de EOS 80D al zo‘n vier en een half jaar op de markt is, maakt de camera indrukwekk­ende foto‘s. Zo ondersteun­t de

APS-C-sensor bijvoorbee­ld de dual-pixel CMOS AF-techniek, waarbij elke pixel is voorzien van twee fotodiodes. Daardoor kan de camera in Live-View-modus indrukwekk­end snel scherpstel­len. Dit heeft ook voordelen voor de videomodus, aangezien het verplaatse­n van het focuspunt tijdens het filmen ook in een gestaag tempo kan. Bovendien heeft de Canon EOS 80D een touchscree­n van drie inch, dat draai- en kantelbaar is, en waarmee je het focuspunt direct met je vinger op het scherm kunt plaatsen. De EOS 80D levert een goede beeldkwali­teit met weinig ruis tot ISO 1600. De burstmodus haalt zeven foto‘s per seconde, en in totaal 25 raw‘s of 150 jpeg‘s per reeks. En dankzij de wifi-functie kun je de camera bovendien eenvoudig op afstand bedienen via je smartphone.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands