CHIP FOTO Magazine

Zeer goede beeldkwali­teit voor een goede prijs

-

De Fujifilm X-T30 is momenteel de beste APS-C camera die voor minder dan 1000 euro verkrijgba­ar is. De beeldkwali­teit van de 26-megapixel X-Trans CMOS-sensor is zowel in de praktijk als bij onze metingen zeer overtuigen­d. Naast de hoge scherpte is de lage hoeveelhei­d ruis tot en met

ISO 6400 een van de highlights van deze compacte dslm.

Volledig gericht op handmatige bediening

De bediening van de X-T30 is duidelijk bedacht met enigszins ervaren fotografen in het achterhoof­d, die de belichting het liefst zelf, of in elk geval gedeelteli­jk handmatig instellen. De X-T30 heeft dan ook een apart instelwiel voor de sluitertij­d, en het diafragma stel je bij de meeste X-objectieve­n in via een ingebouwde diafragmar­ing. Fujifilm heeft het typische moduswielt­je wel achterwege gelaten. Maar het is wel mogelijk om zowel het diafragma als de sluitertij­d op automatisc­h te zetten en zo de modus ‘P‘ te simuleren.

De X-T30 heeft een naar boven en beneden kantelbaar touchscree­n van drie inch. De elektronis­che zoeker werkt vloeiend en geeft 100 procent van het beeld weer. In de burst-modus slaat de dslm maximaal 20 foto‘s/s op.

Met de videomodus film je niet alleen in Ultra-HD, maar ook in Cinema 4K, en wel met een zeer nette 30 fps. Je kunt ook een externe microfoon aansluiten, maar helaas alleen via een kleine 2,5 millimeter­aansluitin­g. Voor de meest gangbare externe microfoons heb je dus een extra adapter nodig.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands