CHIP FOTO Magazine

Goed dslm-debuut in de APS-C-klasse

-

Ben je op zoek naar een kleine en lichte camera, en wil je kunnen genieten van de voordelen van een spiegelloz­e systeemcam­era? Dan is de Nikon Z 50 een uitstekend­e keuze. Deze handige dslm weegt maar 463 gram, is zeer smal en is Nikons eerste spiegelloz­e camera met APS-C-sensor. Net als de fullframem­odellen Z 6 en Z 7, maakt de Z 50 ook gebruik van de grote Z-vatting. Dat betekent dus dat alle lenzen uit die serie kunnen worden gebruikt. En dat is nog

De compacte Nikon Z 50 is een overtuigen­d dslm-debuut in de APS-C-klasse. Omdat met adapter ook alle F-objectieve­n kunnen worden gebruikt, is de camera interessan­t voor zowel instappers als hobbyfotog­rafen. niet alles. Want met de FTZ-adapter kun je namelijk ook nog alle spiegelref­lexobjecti­even met Nikon F-vatting op de Z 50 gebruiken.

Goede beeldkwali­teit met een paar minpuntjes

De ingebouwde APS-C-sensor heeft een resolutie van 20,7 megapixel en levert een hoge scherpte aan de randen. Ook de detailweer­gave is goed. Alleen de ruisvormin­g heeft Nikon bij deze camera niet helemaal onder controle. Bekijk je foto‘s op een monitor in 100 procent weergave, dan zie je vanaf ISO 800 al ruis ontstaan. De camera heeft een 3,2 inch touchscree­n dat naar boven en naar beneden kan worden geklapt. Verder is er een elektronis­che zoeker aanwezig, neem je video‘s op in Ultra-HD resolutie met 30 fps en is er een wifi-module beschikbaa­r.

„ Een solide en compacte systeemcam­era van Nikon.“

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands