CHIP FOTO Magazine

Full-frame instapper voor ongeveer 1000 euro

-

De Sony A7 II is sinds zijn verschijni­ng eind 2014 misschien wel wat verouderd. Je filmt er bijvoorbee­ld maximaal mee in Full-HD, wat natuurlijk niet meer van deze tijd is. Toch heeft Sony besloten om ook oudere modellen nog te blijven verkopen, zodat veel hobbyfotog­rafen de mogelijkhe­id hebben om op een betaalbare manier in de fullframe-fotografie te stappen. Is de videofunct­ie niet bijzonder belangrijk voor je, dan haal je met de Sony A7 II nog steeds een topcamera met een uitstekend­e beeldkwali­teit in huis. Voor zo‘n 100 euro meer heb je er bovendien ook nog beeldstabi­lisatie bij.

Tot ISO 6400 praktisch geen ruisvormin­g te zien

De 24 megapixel fullframe-sensor is niet van de nieuwste generatie, maar levert nog steeds uitstekend­e resultaten. Tot

ISO 6400 wordt de hoge scherpte aan de randen maar een klein beetje minder. Daarnaast is bij ISO 3200 de detailweer­gave met 93,7 procent en weinig ruis ook zeer goed. Die ruis blijft overigens in 100-procentwee­rgave op een monitor zelfs bij ISO 6400 nog onopvallen­d. Vooral fans van fotografer­en met natuurlijk licht zullen daar blij mee zijn. Bovendien is de beeldsenso­r beweeglijk op vijf assen gemonteerd, waardoor je tot 4,5 stops langer uit de hand kunt fotografer­en. Het onderwerp bekijk je via de elektronis­che zoeker met hoge resolutie, of via het kantelbare display van drie inch. De A7 II heeft helaas nog geen touch-functie. De autofocus werkt met 117 fase AFpunten. Een klein minpuntje is de lange inschakelt­ijd van ongeveer drie seconden.

 ??  ?? * De Sony A7 II is een fullframe-camera en behoort dus tot een andere cameraklas­se. De waardering is dus niet een-op-een vergelijkb­aar met die van de APS-C- en MFT-camera‘s.
* De Sony A7 II is een fullframe-camera en behoort dus tot een andere cameraklas­se. De waardering is dus niet een-op-een vergelijkb­aar met die van de APS-C- en MFT-camera‘s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands